Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polițist trimis în judecată după ce a fost reclamat la Linia Telverde Anticorupție

* este vorba despre un agent de poliție din cadrul IPJ Brăila acuzat de infracțiunile de instigare la fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu, el ajutând la recuperarea unui certificat de înmatriculare

 

 

 

Polițist brăilean trimis în judecată, după ce un șofer a făcut sesizare la Linia Telverde Anticorupție.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Brăila au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a trei inculpați. Este vorba despre M.F., agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu. Alături de omul legii, mai sunt judecați brăilenii S.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals material în înscrisuri oficiale, și P.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și fals material în înscrisuri oficiale.

După cum arată reprezentanții SJA Brăila, fapta a fost sesizată de către un martor denunțător, în data de 07.06.2016, la Linia Telverde Anticorupție 0800.806.806. a DGA.

În fapt, la data de 19.05.2016, denunțătorul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare al mașinii. Ulterior, S.C., persoană fără calitate specială, i-a pretins denunțătorului o sumă de bani pentru a-l ajuta, prin intermediul lui P.C., să își recupereze documentul. Inculpatul P.C. a apelat la polițistul M.F. și, deși legea prevede că certificatul de înmatriculare reținut se poate restitui doar titularului, polițistul i-a dat lui P.C. documentul respectiv, punându-l să și semneze în registrul pentru restituiri în locul titularului”, arată organele de anchetă.
Categorie articol: 

Comentarii