Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţistul Dobrilă a început recuperarea

Singurul motopoliţist din Brăila, Georgian Cristian Dobrilă, se află pe drumul cel bun în ceea ce priveşte recuperarea, după gravul accident rutier în care a fost implicat, pe 17 iulie, în judeţul Constanţa. Pentru că starea generală a agentului s-a mai îmbunătăţit în urma operaţiei din Israel, Dobrilă a fost transferat vineri la o clinică de recuperare şi a început tratamentul. Alături de el se află câţiva dintre membrii familiei, care au grijă să nu-i lipsească nimic. La fel, colegii şi prietenii acestuia se interesează telefonic despre evoluţia sa zilnică şi derulează în continuare campanii pentru a-l ajuta. "Am vorbit cu el la telefon, se simte mai bine, vorbeşte din ce în ce mai bine. A fost externat din spitalul unde l-au operat şi transportat vineri la o clinică de recuperare. Va sta acolo aproximativ trei luni de zile, după care va veni în ţară pentru a continua recuperarea. Costurile acolo sunt foarte mari, totul depinde de evoluţia sa. Deocamdată este prea devreme să ne pronunţăm", ne-a declarat scms. Bogdan Zotoi, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila. Reamintim că poliţiştii brăileni au iniţiat de curând o campanie prin care îi roagă pe cei care doresc să îl ajute pe Cristian să doneze sânge. "Până în prezent au donat sânge 50 de persoane, atât colegi, cât şi persoane din afara MAI. Mai sunt şi alte persoane care urmează să doneze, însă depinde şi de programul de lucru al celor de acolo. Bonurile primite în urma donării sunt transformate în numerar şi banii sunt depuşi în contul lui Georgian", a declarat Zotoi pentru "Obietiv - Vocea Brăilei".
Şi motocicliştii sunt în continuare alături de Dobrilă, aceştia se interesează de starea motopoliţistului şi postează aproape zilnic informaţii legate de acest subiect pe forumul "motociclism.ro". "Este pe drumul cel bun... pentru moment trebuie să-şi refacă mâinile, să îşi recapete toată forţa în ele, deoarece ele vor fi baza, în care se va sprijini în timpul recuperării... la câteva ore după operaţie el putea sta în fund, bineînţeles, într-un fotoliu ortopedic special pentru aşa ceva, deci este pe drumul cel bun...", a scris un motociclist pe forumul menţionat.
Reamintim faptul că motocicliştii brăileni au organizat pe 29 iulie un marş de solidaritate faţă de cazul agentului principal.
Poliţistul brăilean a fost implicat într-un accident rutier care s-a petrecut pe 17 iulie, la Constanţa, pe DN 22 C, undeva între Castelu şi Medgidia. Poliţistul, detaşat în zona litoralului pe timpul verii, s-a angajat în urmărirea Mercedesului condus de Beniamin Ţânţaş, alături de Natalia Mateuţ, care a intrat în mai multe depăşiri neregulamentare şi care circula imprudent. Acesta însă nu a reuşit să-i mai ajungă din urmă, pentru că a pierdut controlul motocicletei într-o curbă extrem de periculoasă şi s-a izbit de un BMW, care venea pe contrasens. În urma accidentului, poliţistul a suferit fracturi de coloană şi răni deosebit de grave pentru care a fost internat la acea vreme la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi apoi mutat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. După câteva săptămâni, poliţistul a fost transportat pe banii familiei la un spital din Israel, unde a fost operat la coloană. Efortul financiar a fost posibil şi datorită donaţiilor consistente primite din celor care au fost impresionaţi de cazul său.
Categorie articol: 

Comentarii