Mergi la conţinutul principal

Poliţia a reţinut mai mulţi suspecţi în cazul modulelor incendiate

• primarul Marian Dragomir a declarat că nici incendierile din ultima perioadă şi nici comportamentul necivilizat al unor brăileni nu vor determina Primăria să renunţe la modulele de colectare selectivă a deşeurilor • Dragomir a anunţat că Poliţia a reţinut deja mai mulţi suspecţi în problema incendierilor • “Brăila a devenit exemplu de bună practică referitor la colectarea deşeurilor. M-a sunat primarul din Slobozia, care vrea astfel de module şi la el în oraş”, se mândreşte Dragomir

 

Primarul Marian Dragomir şi-a exprimat convingerea, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că incendierea modulelor de colectare a deşeurilor amplasate pe raza municipiului Brăila va înceta, după ce Poliţia a reţinut mai multe persoane suspectate că au făcut aceste acte de vandalism. “Am avut o colaborare foarte bună cu Poliţia Naţională, care a prins şi reţinut mai mulţi suspecţi. Toţi sunt oameni ai străzii, nemulţumiţi că nu mai pot să răscolească prin gunoaie pentru a aduna acele PET-uri de pe urma cărora aveau un venit”, a spus Dragomir. Acesta a precizat că Primăria nu intenţionează să achiziţioneze sute de camere de supraveghere, pentru a putea amplasa câte una sau două la fiecare modul pentru colectarea deşeurilor. “Nu putem să achiziţionăm 400 de camere. Oricum, ar fi penibil să ajungem să punem camere de filmat la punctele de colectare a deşeurilor. Locul acestora e în intersecţii nu lângă punctele gospodăreşti”, a mai spus primarul, exprimându-şi convingerea că, până la urmă, toţi brăilenii vor înţelege că este nevoie de o modalitate civilizată de colectare a deşeurilor şi că nu se mai pot păstra pe domeniul public acele containere fără capac, cu gunoaie la vedere, prin care răscoleau oamenii străzii sau câinii şi pisicile. Edilul şef a declarat că, din păcate, încă mai sunt locatari brăileni care fie sunt obişnuiţi să îşi ducă gunoaiele cu găleata la tomberon, iar când le deşartă în noile module lasă dâre de mizerie, fie lasă pur şi simplu deşeurile lângă modul, fiindcă le e lene să ridice un capac pentru a le depozita în interior. “Odată la câteva zile, operatorii de salubritate trebuie să spele modulele de dârele lăsate de cei care nu îşi pun gunoiul într-o pungă ci îl deşartă din găleată. Altădată se întâmplă ca pubelele din interiorul modulelor să fie goale, iar gunoiul să fie lăsat pe jos, pentru că sunt unii mai puturoşi, mai leneşi, care nu vor să se obosească să ridice un capac!”, şi-a mai exprimat dezamăgirea primarul Dragomir.

Edilul-şef spune, însă, că Primăria nu se va lăsa descurajată nici de incendierile din ultima perioadă, nici de comportamentul unora dintre brăileni, iar procedura de achiziţie a încă 200 de module pentru colectare selectivă va merge mai departe. Asta cu atât mai mult cu cât Brăila a fost luată ca exemplu pozitiv de alte oraşe, în privinţa felului cum a ales să rezolve problema colectării civilizate a deşeurilor. “Am fost sunat de primarul din Slobozia, care mi-a spus că vrea să introducă astfel de module şi în oraşul său. Felul cum a procedat Brăila a constituit exemplu de bună practică pentru oraşele învecinate!”, a conchis primarul Dragomir.

Reamintim că, în ultimele două luni, Primăria a amplasat în mai multe cartiere 100 de module de colectare selectivă achiziţionate contra sumei de 1,2 milioane de lei. Şapte dintre acestea au fost distruse până în prezent, prin incendiere, şi nu mai pot fi utilizate. Modulele arse sunt depozitate în prezent pe un teren gestionat de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală, lângă patinoarul municipalităţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro