Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţia franceză închide tabăra de imigranţi ilegali de la Calais

Decizia privind închiderea controversatei tabere numită "jungla de la Calais" a fost anunţată săptămâna trecută de ministrul francez al imigraţiei, Eric Besson. Taberele din nordul Franţei reprezentau unul dintre simbolurile imigraţiei ilegale în Europa.
Maşinile poliţiei au început să încercuiască tabăra cu puţin înainte de ora locală 7.30 (8.30 ora României). Imigranţii, dintre care cel puţin 150 de afgani, au fost avertizaţi prin megafoane, potrivit jurnaliştilor aflaţi la faţa locului. La sosirea forţelor de ordine, militanţii organizaţiei No Border, care luptă împotriva politicilor de controlare a imigranţiei - au încercat să formeze un scut între imigranţi şi forţele de poliţie. Demersul a provocat un incident, în urma căruia cinci militanţi ai organizaţiei au fost arestaţi.
La sosirea poliţiei, imigranţii au afişat pancarte, pe care au scris, în engleză şi paştună: "Avem nevoie de un adăpost şi protecţie. Vrem azil şi pace. Jungla este casa noastră". Unii dintre imigranţi au fugit înainte ca forţele de ordine să încercuiască tabăra. "Nu putem pleca nicăieri. Oriunde la Calais poliţia ne va prinde. Jungla este casa noastră. Nu ne este teamă", spune Bilal, în vârstă de 18 ani.
Afgnaii au aşteptat sosirea poliţiei în linişte, în prezenţa numeroşilor jurnalişti şi a militanţilor asociaţiei No Boder, înainte de a scanda "Nu, deportării", apoi, în franceză, "Acte pentru toţi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii