Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii promovează siguranţa în şcoli

Sub genericul "La şcoală, în siguranţă", poliţiştii derulează o campanie de informare antiinfracţională şi antivictimală, în rândul elevilor de la Şcoala "Nedelcu Chercea". Oamenii legii vor fi prezenţi la orele de dirigenţie, unde vor încerca să găsească împreună cu elevii soluţii la diferite situaţii în care aceştia au nevoie de sprijin.
Prima întâlnire a avut loc cu elevii clasei a V-a, iar următoarea cu cei din clasa a VI-a, pe parcursul cărora poliţiştii de la Compartimentul Analiză şi Prevenirea Criminalităţii le-au explicat copiilor de ce este important ca oamenii să respecte legile. Pornind de la faptul că până şi într-un simplu joc este necesar să fie respectate nişte reguli, micuţii au înţeles de ce în orice societate există legi şi reguli de conduită care trebuie respectate. Deoarece există situaţii când copiii, datorită caracteristicilor specifice vârstei, sunt vulnerabili în faţa infractorilor, poliţiştii i-au învăţat ce trebuie să facă atunci când sunt pe cale să devină victime ale persoanelor răuvoitoare. Totodată ei au fost îndrumaţi să ceară ajutorul părinţilor, profesorilor, consilierilor şcolari şi chiar poliţistului de proximitate, dacă au o problemă pe care nu o pot rezolva singuri. În discuţii a fost adusă şi problema influenţei pe care o are anturajul la vârsta adolescenţei şi importanţa ce trebuie acordată alegerii grupului de prieteni. "Asocierea cu persoane care au abandonat şcoala, care nu au o conduită adecvată sau care încalcă legile reprezintă factori de risc care pot influenţa în mod negativ dezvoltarea şi integrarea socială a adolescenţilor. Într-un astfel de anturaj apare tentaţia fumatului primei ţigări, gustării primului pahar cu alcool sau a încercării consumului de substanţe interzise de lege, cum sunt plantele etnobotanice. Acestea reprezintă o provocare căreia copiii îi pot cădea în capcană, de cele mai multe ori din cauza unei informări deficitare cu privire la efectele negative ale acestor substanţe", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.
Poliţiştii de la Compartimentul Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi de la Poliţia de Proximitate vor continua întâlnirile cu elevii până la finalizarea anului şcolar.
Categorie articol: 

Comentarii