Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii locali au dat iama în spărgătorii de seminţe

• în ultimele zile, s-au dat zeci de amenzi, în valoare totală de 15.000 lei (150 milioane de lei vechi n.n.) • pe lângă “sămânţari” au fost sancţionaţi şi câţiva indivizi care consumau alcool pe domeniul public

 

De când a venit vara şi s-a trezit apetitul brăilenilor pentru plimbări în aer liber, s-au umplut bulevardele, faleza sau parcurile de cartier cu coji de seminţe şi doze de bere golite şi aruncate pe jos. Impresia generală este că nimeni nu face nimic pentru sancţionarea indivizilor şi individelor fără cei 7 ani de acasă care se pretează la un astfel de comportament lipsit de bun simţ. Reprezentanţii Poliţiei Locale ne dau, însă, asigurări că nu stau cu mâinile în sân.

Astfel, printr-un comunicat de presă, Biroul de Relaţii Publice al Poliţiei Locale Brăila ne-a informat că, în ultimele câteva zile, mai exact în perioada 22 - 25 iunie, agenţii Serviciului Ordine Publică din cadrul instituţiei au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale persoanelor surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curăţeniei pe domeniul public sau legislaţia privind ordinea şi liniştea publică. Este vorba despre 30 persoane care fie au consumat seminţe, aruncând cojile pe stradă, fie au încălcat legislaţia privind consumul de băuturi alcoolice, ori care au avut un comportament inadecvat.

Concret, 18 persoane au fost surprinse în timp ce consumau seminţe şi aruncau cojile pe jos, în diverse zone din oraş. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani, cărora li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.000 lei. De asemenea, alte 11 persoane au fost surprinse în timp ce consumau băuturi alcoolice în alte locuri decât cele autorizate, pentru fapta lor primind sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei. Totodată, un brăilean în vârstă de 18 ani a fost sancţionat contravenţional cu suma de 200 lei, după ce a fost depistat proferând injurii şi expresii jignitoare în timp ce se afla pe B-dul Independenţei, provocând indignarea trecătorilor, mai informează Biroul de Presă al Poliţiei Locale Brăila.  
Categorie articol: 

Comentarii