Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii de frontieră brăileni au confiscat de la braconieri unelte de zeci de mii de lei

• valoarea bunurilor confiscate în ultima lună, în vederea continuării cercetărilor, depăşeşte suma de 48.500 lei • cea mai recentă captură a fost făcută la sfârşitul săptămânii trecute, când de la doi indivizi care braconau pe Dunăre au fost reţinute o barcă şi o plasă în valoare totală de 9.225 lei

 

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră brăileni i-au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona km 171 al  fluviului Dunărea, pe doi brăileni în vârstă de 22, respectiv 39 de ani.

Aceştia desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, folosind o unealtă de plasa tip nailon în două fire, cu dimensiunile ochiului sub dimensiunile legale (22x22 mm) şi o barcă din fibră prevăzută cu un motor marca Mercury de 25 CP, cu care capturaseră 11,3 kg peşte specia scrumbie.

Cei doi s-au ales cu dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale. Totodată, a fost luată măsura indisponibilizării bunurilor, în valoare totală de 9.225 lei, în vederea continuării cercetărilor.

În ultima lună, poliţiştii de frontieră brăileni au descoperit şi indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri folosite sau provenite din săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol a căror valoare depăşeşte suma de 48.500 lei.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au descoperit şi indisponibilizat cinci bărci în valoare 12.125 lei, trei motoare în valoare 15.300 lei, 76 de plase de pescuit în valoare 19.490 lei şi peste 92 kilograme peşte, bunuri folosite sau provenite din săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii