Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii brăileni rămaşi "pe dinafară" şi-au găsit posturi în alte judeţe

* ceilalţi 5 au ocupat funcţii la alte inspectorate de poliţie din ţară, după ce s-au înscris la selecţiile organizate în vederea ocupării posturilor vacante la nivelul Poliţiei Române

Poliţiştii brăileni declaraţi "nepromovat" la examinările organizate la nivelul IPJ, ca urmare a adoptării Ordonanţei de Urgenţă care viza disponibilizările din MAI, au reuşit să îşi găsească posturi în alte judeţe. Astfel, din cei 7 angajaţi rămaşi "pe dinafară", unul a ocupat prin concurs un post rămas liber după pensionarea unui coleg, iar altul a ales să părăsească sistemul. În schimb, ceilalţi 5 au ocupat funcţii la alte inspectorate de poliţie din ţară. "Din cei şapte, unul a promovat concursul pentru ocuparea unui post de agent de poliţie, rămas vacant prin pensionarea unui poliţist, iar unul a încetat raporturile de serviciu deoarece nu s-a înscris la nicio selecţie organizată în vederea ocupării posturilor vacante la nivelul Poliţiei Române. Ceilalţi cinci s-au înscris la aceste selecţii pentru ocuparea unor funcţii la alte inspectorate de poliţie din ţară", ne-a transmis Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Numărul destul de mare al poliţiştilor care au ieşit la pensie, începând din luna iunie, le-a dat câte o şansă altor poliţişti care au putut ocupa posturile rămase libere. La nivelul Poliţiei brăilene au ieşit la pensie 14 poliţişti, 10 îndeplinind condiţiile de vechime şi 3 pentru afecţiuni medicale, un ofiţer a ieşit din sistem la cerere şi dintre cei 5 angajaţi - personal contractual - unul a ieşit la cerere şi 4 au fost disponibilizaţi ca urmare a reducerilor posturilor. Potrivit datelor furnizate IPJ, în urma reorganizării instituţiei au fost supuse examinării majoritatea structurilor acestuia. "Au fost evaluaţi poliţiştii de la Compartimentul Conductori Câini, care au participat la examinare 10 pe 9 locuri, poliţiştii de la Secţia 3 de Poliţie Rurală Surdila Găiseanca - 21 pe 20 de locuri, de la Poliţia oraşului Ianca - 6 poliţişti pe 5 locuri, de la Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru - 34 pe 32 de locuri, şi de la Secţia 2 de Poliţie Rurala Chiscani - 29 pe 27 de locuri", se preciza în comunicatul remis luna trecută de Poliţia brăileană.
Categorie articol: 

Comentarii