Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO/GALERIE FOTO: Poliţiştii brăileni, moment de reculegere în memoria colegului asasinat în sediul Poliţiei Vişeu

* astăzi, la ora 14.00, când a avut loc înmormântarea lui Nistor Gheorghe, poliţistul ucis cu sânge rece în sediul Poliţiei Vişeu, toate echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, din municipiu şi judeţ, s-au oprit din activitate şi au pornit semnalele acustice şi luminoase * două dintre echipaje au păstrat momentul de reculegere în Piaţa Traian * la fel au procedat toţi poliţiştii din ţară

 

 

Astăzi, toți polițiștii din țară au păstrat un moment de reculegere în memoria colegului lor, Nistor Gheorghe, şeful de post din Vișeu de Jos, asasinat zilele trecute chiar în sediul poliției. La ora 14.00, când a avut loc înmormântarea poliţistul ucis cu sânge rece, toate echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, din municipiu şi judeţ, s-au oprit din activitate şi au pornit semnalele acustice şi luminoase. Două dintre echipaje au păstrat momentul de reculegere în Piaţa Traian.

Agentul şef principal Nistor Gheorghe, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit decedat în biroul său în data de 4 ianuarie. Acesta era căsătorit şi avea doi copii, iar în câteva luni, urma să se pensioneze. Astăzi are loc înhumarea polițistului, iar la ora 14.00, timp de un minut, în semn de respect și solidaritate, toţi poliţiştii din ţară au decis să înceteze orice activitate. Doi fraţi au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, apoi arestaţi, ei fiind acuzaţi de infracţiunea de omor.

Inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a transmis un mesaj trist şi a dispus păstratea momentului de reculegere: „ Am primit cu profundă durere vestea dispariţiei premature a colegului nostru, subinspector de poliţie post-mortem NISTOR GHEORGHE, care a slujit cu fervoare legea şi comunitatea, timp de 21 de ani. El s-a alăturat celorlalţi poliţişti-eroi, care au plecat pea devreme dintre noi, care au înţeles că a fi poliţist implică sacrificii şi riscuri, pe care au ales să le înfrunte pentru sguranţa cetăţenilor, chiar cu preţul vieţii. Astăzi, la ora 14.00, când îl vom conduce pe ultimul drum, vă rog să ne arătăm recunoştinţa şi respectul faţă de eroul nostru, să-i cinstim memoria şi să-i transmitem că nu îl vom uita niciodată. Timp de un minut, toţi poliţiştii din ţară vor înceta orice activitate şi vor păstra un moment de reculegere, iar cei aflaţi în deplasare cu autospecialele de serviciu se vor opri şi vor aprinde rampele luminoase şi sistemul acustic. Îmi exprim încrederea că, solidaritatea care caracterizează poliţiştii români, va face ca astăzi, cu toţii, indiferent de locul unde ne aflăm, să privim cerul, acolo de unde eroul nostru şi ceilalţi poliţişti-eroi ne veghează şi să le facem o promisiune: că cei certaţi cu legea , cei ce greşesc, cei ce nu pun preţ pe viaţa altora, se vor întâlni cu noi, cei care avem datoria de a continua cu profesionalism şi onoare să servim cetăţenii”.

 
Categorie articol: 

Comentarii