Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii brăileni derulează o campanie pentru Dobrilă

* aceştia desfăşoară o campanie de sensibilizare a populaţiei, prin care îi roagă să doneze sânge pe toţi cei care doresc * bonurile valorice obţinute în urma donării vor fi transformate în numerar, iar banii vor fi donaţi pentru tratamentul şi recuperarea lui Georgian în Israel

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila au iniţiat o campanie de sensibilizare a întregii comunităţi brăilene faţă de cazul singurului motopoliţist din Brăila, Georgian Cristian Dobrilă. Accidentul grav pe care l-a suferit agentul principal în timpul misiunii de urmărire de la Constanţa i-a determinat pe colegii săi să iniţieze un act de solidaritate a cărui finalitate să fie oferirea unui sprijin financiar pentru tratament medical de specialitate în afara ţării. "Mesajul este lansat către toate persoanele care alcătuiesc comunitatea brăileană, respectiv poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră sau alţi lucrători din acelaşi minister, precum şi către oamenii obisnuiţi care vor să-i transmită colegului nostru că sunt alături de el şi că trebuie să lupte cu mult curaj pentru a reveni la o viaţă normală", ne-a declarat agent principal Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila. Poliţiştii îi roagă pe brăilenii care doresc să doneze sânge pentru a-l ajuta pe Cristian, să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină, din strada Radu S. Campiniu nr. 25, începând cu data de de 11 august, în intervalul orar 8.00 - 11.00. Bonurile valorice obţinute în urma donării de sânge vor fi, ulterior, transformate în numerar, iar banii vor fi donaţi familiei poliţistului, pentru a-i folosi în tratamentul şi recuperarea medicală a acestuia. Conform spuselor agentului principal Camelia Bucur, iniţiativa campaniei a venit de la un poliţist care nu lucrează la Serviciul Rutier, dar care este la fel de tânăr şi a considerat că acum este momentul ca forţele tuturor să se unească pentru a-l ajuta pe Georgian să meargă din nou.

Poliţistul a fost operat şi se recuperează în Israel

Cristian Dobrilă a fost transportat şi operat vineri la o clinică privată din Israel. În prezent, acesta se recuperează după intervenţia chirurgicală, iar peste o perioadă nedeterminată va începe tratamentul şi recuperarea generală. Alături de el se află câţiva membrii ai familiei care l-au însoţit până acolo şi care veghează asupra sa. Într-o discuţie anterioară plecării la clinica din afară, socrul acestuia ne-a declarat că perioada în care Georgian s-ar putea recupera total este de cel puţin 6 luni de zile. Reamintim faptul că membrii familiei nu au reuşit să obţină hârtia prin care statul i-ar fi asigurat transportul până în străinătate şi au fost nevoiţi să îl ducă pe forţe proprii. Acest lucru i-a costat însă aproximativ 12.000 de euro. Chiar dacă mulţi dintre colegii de fiecare zi ai poliţistului l-au vizitat rând pe rând la spital cât timp s-a aflat în ţară, chiar dacă toţi ceilalţi poliţişti şi brăileni solidari i-au oferit ajutor financiar, iar bikerii au organizat un marş de solidaritate şi au donat bani pentru el, motopoliţistul are în continuare nevoie de sprijin pentru a trece şi peste perioada de recuperare.
Categorie articol: 

Comentarii