Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţişti brăileni în stradă, pentru Sărbători Pascale în siguranţă

* zilnic, peste 100 de poliţişti vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcașelor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice

 

 

Paşte în siguranţă pentru brăileni. Lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila vor fi la datorie pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox. Peste 150 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute.

Astfel, în perioada 26 aprilie - 02 mai,  109 poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult.

În fiecare zi, 46 de patrule auto și peste 40 de patrule pedestre de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. ”Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, 26 de poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult religios, pe traseele de acces către aceste zone şi pe principalele artere din municipiu și județ. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi aparatele radar în întreg judeţul. Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători,  precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată”, a precizat insp. Laura Belciugan purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Pentru ca sărbătorile să fie liniştite şi fără evenimente neplăcute, poliţiştii brăileni le recomandă cetăţenilor:

- să manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, să vă supravegheați în permanenţă genţile şi să nu le puneţi în coşul de cumpărături, de unde pot fi sustrase cu uşurinţă.

- să nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani şi să folosiţi cât mai des cardurile bancare.

-să nu lăsaţi obiectele de valoare, cum ar fi telefoanele mobile, laptop-urile sau genţile, la vedere în maşină, deoarece acestea pot reprezenta tentaţii pentru hoţi.

-dacă plecaţi de acasă, mai ales pentru o perioadă mai lungă de timp, rugaţi un vecin să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă ceva suspect. La plecare, asiguraţi-vă că aţi închis bine toate ferestrele şi uşile şi nu lăsaţi ferestrele termopan pe poziţia aerisire, pentru că hoţii vă pot deschide aceste ferestre.

Suntem la datorie! Când aveţi nevoie de noi, apelaţi cu încredere 112 - Apelul Unic de Urgenţă!”, este mesajul poliţiştilor.
Categorie articol: 

Comentarii