Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii belgieni au întors pe dos capitala ţării lor

Un important dispozitiv al poliţiei şi armatei caută mai mulţi suspecţi ce ar avea legătură cu atacurile teroriste de la Paris şi sunt bănuiţi că ar intenţiona să execute atentate şi în Belgia. Unul dintre cei căutaţi este belgianul de origine marocană Salah Abdeslam, participant la atacurile din capitala Franţei şi care apoi a revenit la Bruxelles, unde se ascunde de nouă zile. Se presupune că iniţial el a dorit să se sinucidă la Paris detonând o centură cu explozivi, la fel cum au procedat alţi 7 participanţi la acele atacuri, dar ar fi renunţat cel puţin pentru moment la această idee, pe care ar putea să o pună în practică la Bruxelles.
Potrivit unui responsabil al poliţiei, s-a decis închiderea centrelor comerciale şi a metroului întrucât teroriştii kamikaze atacă de obicei zonele aglomerate, dar şi pentru a facilita acţiunile de căutare desfăşurate de poliţie şi armată, forţele acestora fiind acum vizibile pe străzile din Bruxelles.
Un concert programat pentru sâmbătă seara, la Bruxelles, al vedetei muzicii franceze Johnny Hallyday a fost anulat în urma ameninţărilor cu atentate în regiunea Bruxelles şi a ridicării nivelului de alertă teroristă la maxim.

 
Categorie articol: 

Comentarii