Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii au reţinut un brăilean acuzat de o tâlhărie în Italia

Un brăilean în vârstă de 37 de ani a fost reţinut, ieri, de poliţişti, fiind acuzat de o tâlhărie comisă în Italia. Săndel Codreanu a fost găsit la domiciliul său din satul Baldovineşti, comuna Vădeni, de lucrători de la Compartimentul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale Brăila. Pe numele său, la data de 3 septembrie 2009, judecătorul pentru Cercetări Preliminare din cadrul Tribunalului Civil şi Penal din Bassano del Grappa - Italia a emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

{flv}06ital{/flv}

Autorităţile judiciare din Italia au stabilit că în ziua de 29 septembrie 2008, acesta şi un prieten au pătruns în locuinţa unui cetăţean italian, înarmaţi cu bare metalice şi având feţele acoperite. După ce i-au aplicat acestuia mai multe lovituri în zona capului, suspecţii i-au sustras victimei 4.660 de euro. Întrucât aceasta a opus rezistenţă, în ajutorul ei a venit un vecin în vârstă de 80 de ani, cei doi fiind însă imobilizaţi şi legaţi de autori. "Săndel C. a fost prezentat Parchetului, care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Curtea de Apel Galaţi pentru emiterea mandatului de arestare provizorie în vederea extrădării în favoarea autorităţilor italiene. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi", a precizat subinspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Urmărire generală
Brăilean căutat pentru furt de cereale

Fratele lui Săndel Codreanu, brăileanul reţinut ieri de poliţişti, este şi el căutat de oamenii legii pentru că se sustrage unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Brăila în aprilie 2008. Ionel Codreanu (41 de ani) a fost condamnat la 3,6 ani de detenţie pentru că, în noaptea de 23 spre 24 mai 2005, împreună cu alte persoane, a sustras 357 kg orez dintr-un autotractor aparţinând unei societăţi din Bucureşti. Întrucât a dispărut fără urmă, în mai 2008 brăileanul a fost dat în urmărire naţională pentru ca, trei luni mai târziu, să fie căutat şi internaţional. Cine poate da relaţii despre Ionel Codreanu este rugat să anunţe cea mai apropiată secţie de Poliţie sau să sune la 112.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii