Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie pentru încă un soţ bătăuş

duminică noaptea, o tânără de 23 de ani a fost luată la palme de soţ în locuinţa comună din municipiu, iar mama acesteia a cerut ajutorul poliţiştilor • faţă de soţul agresiv, de 26 de ani, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de 5 zile • în week-end, poliţiştii au mai primit o sesizare privind încălcarea ordinului de protecţie de către un alt brăilean

 

Discuţiile şi neînţelegerile între doi soţi au dus la bătaie. O tânără s-a trezit luată la palme de soţ, în locuinţa comună, poliţiştii fiind chemaţi să intervină. Soţul agresiv a fost dat afară din locuinţă, fiind obligat să stea la distanţă de femeie, asta în baza unui ordin de protecţie. Incidentul agresiv s-a produs în week-end, când poliţiştii au mai primit o sesizare din partea unei femei care reclama că soţul său a încălcat ordinul de protecţie şi îi dă târcoale.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.00, o brăileancă de 42 de ani a sesizat faptul că fiica sa de 23 de ani a fost agresată de soţ în timp ce se aflau la domiciliul din municipiu. Poliţiştii au efectuat verificări şi au stabilit faptul că tânăra a fost lovită cu palmele în zona feţei şi i-au fost adresate injurii de către soţ pe fondul unor discuţii avute în contradictoriu cu acesta privind probleme familiale. “Împotriva tânărului, în vărstă de 26 de ani, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de 5 zile şi i s-a adus la cunostinţă obligaţia de a păstra o distanţă de 200 de metri faţă de soţia sa şi faţă de imobilul în care aceasta a declarat că va locui. Tânăra nu a dorit să formuleze plângere penală împotriva soţului, însă poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit în cauză dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvărşirii infracţiunii de violenţă în familie”, a precizat subinsp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În plus, soţul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 600 lei, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

Alt soţ cercetat penal pentru încălcarea ordinului de protecţie

Un alt brăilean a încălcat ordinul de protecţie de două ori în aceeaşi zi, astfel că s-a ales cu dosar penal.

La data de 9 martie, ora 21.10, o femeie de 42 de ani, din Brăila, a sesizat faptul ca soţul ei, în vârstă de 63 de ani, a încălcat ordinul de protecţie emis la data de 11 octombrie 2018, pe o perioada de 6 luni. Bărbatul a intrat în domiciliul comun. Poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul fiind depistat de poliţişti în incinta imobilului, deşi împotriva sa a fost emis un ordin de protecţie privind interzicerea contactului şi apropierea la 200 de metri faţă de soţie. La ora 21.43, poliţiştii au fost din nou sesizaţi de către femeie care a spus că soţul său se afla în faţa imobilului, în autoturism. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi l-au găsit pe bărbat într-un autoturism care era parcat în afara părţii carosabile, pe trotuar. De data aceasta, pe pe numele soţului a fost întocmit dosar penal pentru săvărşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti.
Categorie articol: 

Comentarii