Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii au confiscat mii de pachete cu ţigări de contrabandă

* în misiuni au fost angrenaţi poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, comisari de la Garda Financiară şi lucrători de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale

Peste 9.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate week-end-ul trecut, în urma unor razii de amploare desfăşurate în municipiu şi judeţ. În total, forţele de ordine au efectuat opt percheziţii domiciliare, 59 de controale la societăţi comerciale şi au instituit 27 de filtre pe arterele de circulaţie. În misiuni au fost angrenaţi 181 de poliţişti, 30 de jandarmi, 6 poliţişti de frontieră, 8 comisari de la Garda Financiară Brăila şi 8 lucrători de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Aceştia au acţionat în pieţe, târguri şi alte zone aglomerate, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul importului, producerii, circulaţiei şi comercializării tutunului şi produselor din tutun.

{flv}11tig{/flv}

Pe parcursul activităţilor au fost înregistrate nouă lucrări penale, din care două pentru evaziune fiscală şi şapte pentru alte fapte conexe şi s-a început urmărirea penală într-un dosar în care sunt cercetate trei persoane. În plus, au fost aplicate patru amenzi, în valoare totală de 26.800 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării 181.360 ţigarete, cu o valoare estimată de 63.476 lei. Trei dintre percheziţiile domiciliare au fost autorizate în ziua de 7 mai, la imobilele a trei învinuiţi şi, concomitent cu efectuarea descinderilor, ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare Brăila au efectuat şi un control la o societate comercială administrată de unul dintre ei. Din magazin au fost ridicate în vederea cercetărilor 679 pachete cu ţigări de diferite mărci, iar din cele trei imobile alte 5.132 pachete, toate având aplicate timbre din Republica Moldova. Cercetările continuă cu învinuiţii în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de speculă şi evaziune fiscală. Totodată, în urma acţiunilor efectuate în pieţele din municipiu, oameni legii i-au depistat pe Doru Radu D. (55 de ani), Ion O. (52 de ani), Vasile I. (41 de ani), Gabriel B. (22 de ani), Cristian M. (22 de ani) şi Eris Gabriel C. (23 de ani), care comercializau zeci de pachete cu ţigări. "De asemenea, la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Cazasu a fost identificată vânzătoarea Ionica I., ce oferea spre vânzare 40 pachete ţigarete. Toate persoanele depistate au fost preluate pentru cercetări de către lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, întocmindu-se şapte dosare penale pentru comiterea infracţiunii de speculă", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

11tig1Tot vineri, lucrătorii Poliţiei Oraşului Însurăţei, aflându-se în filtrul instituit pe DE 584, în comuna Bărăganu, l-au depistat pe Ninu T. (44 de ani) din Municipiul Giurgiu, în timp ce transporta cu autoturismul 1.991 pachete ţigări, fără a deţine documente de provenienţă. În aceeaşi zi, lucrătorii Poliţiei Oraşului Ianca, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 2B, au oprit pentru control autoturismul condus Gelu R., din comuna Mircea Vodă. În interiorul maşinii au fost găsite 570 pachete ţigarete, având aplicat timbru inscripţionat Republica Moldova, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi s-au ales cu dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Categorie articol: 

Comentarii