Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii au amendat 33 de pietoni indisciplinaţi, într-o singură zi

evident, aceştia au fost prinşi în timp ce traversau prin locuri nepermise, iar oamenii legii nu i-au iertat • au încasat amenzi şi 5 şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor

 

Ziua de miercuri a fost cu ghinion pentru mai mulţi pietoni care s-au aventurat în traversări neregulamentare şi au fost luaţi la întrebări de poliţişti. Peste 30 de pietoni au fost sancţionaţi contravenţional, însă nici şoferii care nu au dat prioritate celor angajaţi în traversare nu au scăpat. 

Astfel, la data de 20 noiembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Ordine Publică şi Biroului Rutier, sprijiniţi de jandarmi, au desfăşurat acţiuni în municipiu pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Aceştia au organizat şi o acţiune în scopul reducerii accidentelor rutiere produse ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public. S-a acţionat şi pentru prevenirea indisciplinei pietonale. Pe timpul activităţilor au fost legitimate 92 de persoane şi oprite în trafic şi controlate 38 de autovehicule. “Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 42 de contravenţii, în valoare totală de peste 11.000 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care: 5 pentru neacordare prioritate de trecere pietoni şi 33 pentru indisciplina pietonilor. Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce cinci permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii