Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poliţiştii şi vameşii kosovari au preluat controlul punctelor de frontieră de la graniţa cu Serbia

Publicaţia sârbă C Media a anunţat că poliţiştii din Kosovo şi ofiţerii vamaşi au fost desfăşuraţi la punctele de trecere a frontierei Jarinje şi Brnjak, din nordul teritoriului.
Publicaţia menţionează, de asemenea, că localnicii sârbi au ieşit în stradă.
La rândul său, ministrul kosovar de interne, Bajram Rexhepi, a anunţat că poliţiştii şi vameşii kosovari, împreună cu reprezentanţii EULEX, au fost transportaţi la punctele de trecere a frontierei din nordul Kosovo cu elicopterele Misiunii NATO din Kosovo (KFOR).
Guvernul de la Priştina a încercat şi în luna iulie să preia controlul asupra punctelor de trecere a frontierei din nordul Kosovo, provocând furia populaţiei sârbe locale şi incidente în urma cărora a fost ucis un poliţist kosovar.
De altfel, sârbii, l ocalnicii sârbi, care sunt majoritari în nordul Kosovo, au parcat joi seară camioane de-a lungul drumului care duce la cele două puncte de frontieră, în timp ce soldaţii din cadrul KFOR au barat drumul cu ajutorul rolelor de sârmă ghimpată şi al panourilor care anunţau în engleză şi sârbă: "Stop sau tragem".
Categorie articol: 

Comentarii