Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poştaşii brăileni au învăţat cum să se ferească de infractori

Pentru a nu cădea victime ale infractorilor, în timp ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului, poştaşii brăileni au primit o serie de recomandări preventive din partea poliţiştilor. La activitatea de prevenire iniţiată de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila - Serviciul de Ordine Publică şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au participat 80 de factori poştali. Şedinţa de instruire pe linie de prevenire a infracţiunilor comise cu violenţă a avut loc la sediul Oficiului Poştal de Distribuire Corespondenţă Brăila.
Cu această ocazie, poştaşii au aflat cum trebuie să se comporte pe timpul transportului de valori, fiind sfătuiţi să nu stea la discuţii cu indivizi dubioşi şi să nu îşi lase geanta nesupravegheată. "Aceştia prezintă un grad ridicat de vulnerabilitate deoarece, în activitatea zilnică de transport şi distribuire a valorilor monetare şi poştale, sunt expuşi unor riscuri majore. Lucrătorii poştali au fost sfătuiţi să nu divulge informaţii referitoare la plafonul sumelor de bani transportate sau traseul de deplasare, să nu lase geanta nesupravegheată, să nu intre în discuţii cu persoane dubioase, mai ales dacă au sume importante de bani la ei, iar dacă sunt interpelaţi, sa refuze politicos", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ, subinspector Jenel Şogor.
Totuşi, în situaţia în care devin victime ale infracţiunilor comise cu violenţă, factorii poştali trebuie să ţină cont de gradul de risc, iar dacă viaţa le este pusă în pericol sunt sfătuiţi să coopereze cu agresorul. De asemenea, poliţiştii le recomandă poştaşilor să reţină cât mai multe detalii despre agresor, ajutând astfel la identificarea ulterioară a acestuia. Nu în ultimul rând, lucrătorii poştali trebuie să acţioneze echipamentele GPS şi să sune la 112 atunci când ameninţarea a fost înlăturată.
Pe de altă parte, ţinând cont de faptul că atunci când acţionează, infractorii se bazează pe vigilenţa redusă a potenţialelor victime şi pe lipsa de reacţie a celor din jur, poliţiştii brăileni recomandă tuturor cetăţenilor să coopereze în momentul producerii unor astfel de fapte antisociale şi să nu uite că "Paza bună trece primejdia rea".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii