Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL vrea reducerea TVA şi a cotei de asigurări sociale la 16%

• candidatul PNL pe prima poziţie la Senat, Florin Cîrligea, a comentat, recent, propunerile partidului pe plan economic în cadrul proiectului de ţară, arătându-se extrem de mulţumit • Cîrligea susţine că reducerea TVA-ului şi a cotei pentru asigurări sociale la 16% va avea un impact simţitor în zona creării de noi locuri de muncă

 

Florin Cîrligea, prima opţiune a PNL Brăila pentru Senat a ţinut să prezinte, recent, câteva dintre propunerile partidului pentru redresarea segmentului economic al României, în contextul în care vor ajunge la guvernare. Liberalul a mărturisit că a fost extrem de mulţumit de măsurile privind reducerea TVA-ului şi a cotei pe asigurări sociale la 16%. Din punctul său de vedere, măsurile vor stimula în special angajatorii şi vor conduce la apariţia de noi locuri de muncă.

„Eu sunt un tip pragmatic. În general mi-a plăcut matematica, ştiinţele exacte. Sunt deosebit de încântat de punctele economice din programul de guvernare al PNL-ului - un 16% la TVA şi un 16% cotă pe asigurări sociale. Dar ce înseamnă acest 16% la TVA? Pe scurt, un plus de 4% care va rămâne în buzunarul cetăţeanului, cu care poate achiziţiona mai multe bunuri şi servicii. Iar o reducere la 16% a contribuţiilor pe muncă înseamnă extraordinar de mult. La ora actuală sunt 10,4 procente la angajat şi 20 la angajator. Vă daţi seama, o reducere cu 4% în cazul angajatului şi un 12% în cel al angajatorului nu înseamnă altceva decât o creştere a nivelului de trai, o mărire a salariului net, la aceleaşi costuri ale antreprenorilor, o dezvoltare, crearea de noi locuri de muncă şi o mai mică tentaţie de evaziune. Să ştiţi, cu cât taxele sunt mai mari, cu atât munca la negru înfloreşte mai mult. La ora actuală, impozitele pe muncă sunt undeva la 78%. 1,78 este raportul între cât plăteşte un angajator şi cât ia un salariat net”, a declarat Cîrligea.

Omul de afaceri a comparat măsura propusă de PNL cu cea din 2004 cu care a venit Alianţa Dreptate şi Adevăr (DA), privind cota unică.

„A făcut minuni. S-au strâns mult mai mulţi bani la buget şi eu zic că şi prin aceste scăderi ale TVA-ului şi ale cotelor unice pe muncă, bugetul va fi echilibrat. Cel puţin nu va mai fi o pierdere la bugetul de stat”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii