Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL insistă: parc industrial pe mia de hectare dintre Brăila şi Galaţi

• anunţul a fost făcut de Alexandru Dănăilă, liderul organizaţiei judeţene • acesta a acuzat conducerea PSD Brăila că susţine candidatura gălăţeanului Dan Nica la alegerile europarlamentare, cel care s-a aflat în spatele “manevrei” de preluare a terenului brăilean şi darea lui în administrare Galaţiului

 

Într-o conferinţă de presă recentă, liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a readus în atenţia publică mia de hectare luată Brăilei şi oferită Galaţiului de către guvernul Adrian Năstase. Acesta a ţinut să reamintească faptul că în spatele “manevrei” de la vremea respectivă s-a aflat, aşa cum se ştie deja, social-democratul gălăţean, Dan Nica, actual candidat la alegerile europarlamentare pe lista PSD pe locul 5 (eligibil).

Dănăilă a declarat că, dacă instanţa de judecată va decide ca terenul să revină în administrarea Brăilei, PNL intenţionează să înfiinţeze un parc industrial. “Toată conducerea PSD Brăila a fost de acord şi chiar a susţinut candidatura lui Dan Nica. Domnul Dan Nica este cel care, după cum se ştie, a iniţiat procedura de detaşare a unei mari suprafeţe de teren din zona administrativă a Brăilei către Galaţi. Eu sper ca acest lucru să se termine în instanţă, iar acest teren să revină la Brăila, pentru că, spre deosebire de cei de la Galaţi, noi avem în plan acest teren şi nu vrem doar să-l luăm şi să-l închiriem pentru exploatări agricole. Cei de la Galaţi şi-au exprimat la început intenţia de a construi acolo mai multe locuinţe, nu s-a întâmplat asta. Noi vrem să facem acolo un parc industrial. Ăsta este unul dintre proiectele pe care Brăila le poate dezvolta, dar fără autorităţile locale nu se pot accesa fonduri pentru construirea parcului industrial. Noi trebuie să convingem primarul şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), care sunt doi oameni care nu înţeleg că locurile de muncă nu trebuie să le dea doar Primăria, CJ şi CUP Dunărea, ci locurile de muncă trebuie să fie create de privaţi prin activităţi de genul parc industrial, pentru cea de-a doua mare aglomerare urbană, după Bucureşti”, a declarat preşedintele PNL Brăila.

Reamintim că în 2002, Guvernul condus de Adrian Năstase a predat către Galaţi o mie de hectare de pe raza comunei Vădeni, judeţul Brăila, pentru a fi construit un cartier ANL. Ulterior, după construcţia câtorva blocuri, lucrările au fost sistate, iar autorităţile gălăţene au închiriat restul terenului rămas nefolosit - aproximativ 655 de hectare - pentru activităţi agricole. În 2017, acest lucru a fost “sancţionat” de către guvernul condus de brăileanul Mihai Tudose, care a acţionat în instanţă autorităţile gălăţene pentru preluarea restului de teren pe care nu au fost construite locuinţe şi revenirea în administrarea Brăilei.
Categorie articol: 

Comentarii