Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL-iștii vor să preia guvernarea la CJ Brăila

* asta au anunțat astăzi consilierii județeni PNL, în cadrul unei conferințe de presă la sediul partidului * potrivit liderului Alexandru Dănăilă, liberalii se pregătesc de negocieri cu celelalte partide din Consiliul Județean pentru a ”detrona” PSD și chiar pentru a-l demite pe Francisk Chiriac de pe poziția de președinte

 

Demiterea Guvernului Viorica Dăncilă și discuțiile despre Cabinetul Ludovic Orban i-a impulsionat și pe liberalii brăileni, astfel că vor încerca să preia guvernarea pe plan local. Președintele organizației județene a PNL Brăila Alexandru Dănăilă, însoțit de o parte dintre consilierii județeni, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul partidului, că va demara o serie de negocieri cu reprezentanții din CJ Brăila ai celorlalte partide (în afară de PSD), pentru a schimba majoritatea. În prezent PSD-iștii au 14 consilieri județeni, iar PNL-iștii - 12, astfel că reprezentanții ALDE, PMP, PND și consilierul independent vor avea un cuvânt greu de spus.

În contextul venirii Guvernului Ludovic Orban la Centru, Dănăilă a vorbit despre necesitate creionării unui buget al CJ Brăila pentru anul viitor, în care să fie prinse o serie de proiecte importante pentru județ. De asemenea, dacă schema schimbării majorității în CJ ar reuși, Dănăilă consideră că președintele Francisk Chiriac ar trebui să își dea demisia. Acesta nu a exclus nici o posibilă demitere, prin vot secret, la care s-a arătat convins că s-ar alătura și consilieri județeni ai PSD.

Mai multe detalii despre acest subiect veți putea citi în ediția de mâine a cotidianului ”Obiectiv - Vocea Brăilei”.
Categorie articol: 

Comentarii