Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL-iştii susţin că au un înlocuitor pentru managerul Spitalului Judeţean

• numele persoanei identificate de liberali pentru a-i lua locul Deliei Râşnoveanu, în cazul în care demisionează din fruntea unităţii sanitare, este ţinut secret, deocamdată • Alexandru Dănăilă a lăsat să se înţeleagă că ar fi vorba despre un membru de partid, afirmând că, în ziua de azi, un om are nevoie de sprijin politic pentru a-şi putea duce la bun sfârşit planul de management

 

Liberalii brăileni au afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, dacă Delia Râşnoveanu şi-ar da demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, ei au variante de “oameni profesionişti” care ar putea-o înlocui. Declaraţia a fost făcută pe fondul problemelor din unitatea sanitară, iar Râşnoveanu este arătată cu degetul pentru apariţia şi agravarea lor pe zi ce trece. După ce managerul SJU a declarat într-o conferinţă de presă că şi-ar da demisia în secunda doi, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, a întărit ideea că nu există o altă persoană care să-şi dorească să ocupe fotoliul de manager, PNL-iştii spun că s-au gândit deja la o persoană care ar putea să devină manager şi să conducă mult mai bine spitalul, însă nu au dorit să dea mai multe detalii.

“Poate n-au întrebat unde trebuie. De la partid cine-ţi vine? De la partid nu mai vrea nimeni să se bage într-un scandal, toţi vor să fie linişte, de ce i-ar interesa funcţia de manager? Şi de ce managerul spitalului trebuie să fie un medic? Dacă e supus continuu unei presiuni, de ce şi-ar dori să vină să lucreze în aceste condiţii? Dacă vor căuta mai bine, vor găsi. Sunt convins că se va găsi un om capabil şi care să vină cu un plan. Asta trebuie făcut la Spitalul Judeţean. E foarte posibil să facem o propunere de o persoană care să poată prelua funcţia de manager de la Spitalul Judeţean. Pe mine nu mă interesează dacă e membru de partid, ci planul pe care-l are pentru spital. În condiţiile de astăzi, un om fără sprijin politic, un manager, nu-şi poate duce la bun sfârşit planul. Problema e că doamna manager nu a avut niciun plan, deşi are susţinere. A avut planul de a-l asculta pe domnul Chiriac, iar domnul Chiriac a dat greş cu experienţa sa din Ministerul Sănătăţii, din păcate. O să avem o propunere pentru Spitalul Judeţean, asta e ideea”, a declarat Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila.

În subsidiar, sursa citată a reamintit problemele Spitalului Judeţean, aduse la cunoştinţa opiniei publice de către presă: lipsa de medicamente şi de materiale sanitare, noua secţie Cardiologie-Pediatrie finalizată, dar nefuncţională din cauză că nu există o legătură directă cu corpul-mamă, aparatură performantă ce riscă să nu mai poată fi folosită niciodată, deoarece nu a fost pusă în funcţiune, deşi au trecut câţiva ani de la achiziţionarea ei şi pasarea vinei pentru toate situaţiile neplăcute din Judeţean.

Deputatul Antoneta Ioniţă, prezentă şi ea la conferinţa de presă, a adăugat că la secţia de Oncologie, mutată recent la Corpul B al spitalului, nu există un circuit bine stabilit. “La fostul Spital 3, era necesar să faci mai întâi nişte investiţii, începând de la ferestre, calorifere, paturi, şi după aceea mutai pacienţii. Nu muţi pacienţii şi după aceea te apuci să faci igienizare, şi mai pui şi o uşă...”, a declarat Ioniţă.

“Să te ferească Dumnezeu să te îmbolnăveşti şi să ajungi la Spitalul Judeţean!”, a conchis Alexandru Dănăilă, liderul liberalilor brăileni.
Categorie articol: 

Comentarii