Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL-iştii insistă ca CJ Brăila să ceară «Mia de hectare» Guvernului

• asta a afirmat preşedintele PNL Brăila, consilierul judeţean Alexandru Dănăilă, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CJ

• acesta i-a cerut lămuriri şefului Consiliului, în legătură cu proiectul propus de liberali pe această temă, care ar fi fost uitat prin sertare şi ignorat • de cealaltă parte, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, susţine că are încredere în înţelepciunea prim-ministrului Mihai Tudose, astfel că nu vrea “să se dea peste cap” inutil

 

“Mia de hectare” dintre Brăila şi Galaţi rămâne în continuare un subiect de contre politice între PNL şi PSD. În cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CJ Brăila, liderul liberalilor brăileni, Alexandru Dănăilă, i-a cerut lămuriri precise preşedintelui Consiliului, cu privire la soarta proiectului propus de consilierii PNL privind transmiterea unei solicitări Guvernului României pentru preluarea terenului, odată recuperat de Executiv de la gălăţeni.

“Este vorba despre un proiect care nu a fost luat în discuţie nici astăzi. Mă refer la intenţia judeţului Brăila de a primi în proprietate «Mia de hectare» de la Galaţi. Bineînţeles, este intitulată generic aşa, pentru că au rămas mai puţine hectare acolo. Dar este o solicitare pe care Consiliul Judeţean şi dumneavoastră în calitate de preşedinte trebuia să o trimiteţi către Guvernul României, pentru a perfecta procedura”, a comentat Dănăilă, deranjat de faptul că subiectul a cam fost ignorat de administraţia locală, aflată la cârma PSD-iştilor.

De cealaltă parte, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, nu pare la fel de îngrijorat în legătură cu posibilitatea ca terenul de lângă Cartierul “Siret” să nu ajungă în cele din urmă din nou în proprietatea şi administrarea brăilenilor.

 

Chiriac: «Doar Guvernul poate rezolva problema asta şi am încredere că o va rezolva»

Chiriac a explicat că nu are rost să fie mandatat pentru a trimite o asemenea solicitare la nivelul Guvernului Mihai Tudose, deoarece ar fi doar o pierdere de timp. Acesta consideră că deja s-au făcut primii paşi în rezolvarea problemei şi că mingea este în terenul gălăţenilor deocamdată, care trebuie să se conformeze solicitării Guvernului.

“Din punctul meu de vedere am procedat cât mai legal posibil. Nu putem să facem documente peste documente să împuternicim sau nu ştiu ce... Este pe masa guvernului un memorandum. Sperăm, foarte curând, în şedinţă de Guvern să fie atribuită judeţului Brăila «mia de hectare», aşa cum a fost înainte, şi nu ADS-ului. Dar sunt nişte paşi de urmat. Pentru că în momentul de faţă proprietar este Galaţiul. Şi doar Guvernul poate prelua, nu noi, Consiliul Judeţean. Degeaba ne împuternicim noi şi ne dăm peste cap ca Făt-Frumos. Doar Guvernul poate rezolva problema asta şi am încredere că o va rezolva!”, a conchis Chiriac.

Reamintim că, Guvernul Mihai Tudose a solicitat, recent, prin intermediul unui memorandum, ca 650 de ha din întreaga suprafaţă de o mie de hectare ce a fost atribuită cândva Galaţiului, însă aflată pe teritoriul comunei Vădeni, să fie returnată în propriatatea statului. Motivul plecând de la faptul că administraţia gălăţeană nu a respectat hotărârea Guvernului Adrian Năstase care viza construirea unui cartier de locuinţe în zonă. Ulterior, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a precizat că nu se grăbeşte să se conformeze cerinţei Executivului, mai ales că pentru activităţi agricole nu fuseseră concesionate doar cele 650 ha, ci şi alte 300 ha în aceeaşi zonă.
Categorie articol: 

Comentarii