Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL-iştii brăileni au subliniat importanţa votului în turul 2 al alegerilor

• preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a declarat că, pe 24 noiembrie, românii au şansa de a trimite acasă PSD-ul şi de a scăpa de “clientelism, rude, nepoţi, oameni apropiaţi, de trafic de influenţă şi concursuri aranjate” • la rândul său, Adrian Tabarac a făcut un apel la tineri pentru a ieşi în număr cât mai mare la urne

 

“Duminica viitoare, când vor fi alegeri, în România putem face istorie!”. Asta a declarat într-o conferinţă de presă Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila, susţinând că votul cetăţenilor este foarte important în turul 2 al alegerilor prezidenţiale, mai ales mai ales dacă îşi doresc să “scape” de Viorica Dăncilă şi de PSD.

“Având în vedere modul în care s-a desfăşurat primul tur de alegeri şi faptul că în acest moment candidaţii înscrişi în turul 2 sunt foarte bine cunoscuţi, pot să transmit faptul că duminica viitoare, când vor fi alegeri, în România putem face istorie. Putem să dăm jos PSD-ul de la Guvernare cu toată echipa pe care o au, cu toţi oamenii pe care îi au. Putem să îndepărtăm acest PSD, care a avut un comportament anti-democratic în ultima perioadă, de la Guvernare şi din structurile statului. Pentru că ăsta este obiectivul. Scoaterea PSD de la Guvernare cu adevărat. După ce a picat Guvernul, rămâne un obiectiv şi un deziderat al PNL şi al preşedintelui Iohannis”, a declarat Alexandru Dănăilă.

Acesta i-a îndemnat pe cetăţeni ca, în turul 2, să îl susţină pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru că acesta reprezintă calea europeană.

“Singura garanţie că putem trăi într-o Românie normală este să fim alături de preşedintele Iohannis. Românii, toţi cei care au votat şi care vor vota în turul 2 - sper să fie şi mai mulţi -, alegătorii, vor avea o opţiune între calea Uniunii Europene, a respectării parteneriatelor strategice pe care le avem, inclusiv în NATO şi Transatlantice, sau să meargă pe calea unui partid anti-democratic, condus de Viorica Dăncilă. Este important ca în perioada următoare oamenii să se mobilizeze şi să iasă cât mai mulţi la vot. Ţin să le mulţumesc din nou tuturor celor care au ieşit la vot şi tuturor votanţilor lui Klaus Iohannis şi PNL”, a adăugat Dănăilă.

Tot în timpul conferinţei de presă, preşedintele PNL Brăila a ţinut să facă o trecere în revistă a realizărilor lui Klaus Iohannis din acest prim mandat.

“A reuşit să păstreze un echilibru în ţară, să evite marile crize care s-ar fi putut produce din cauza guvernării PSD-iste, şi faptul că a reuşit să blocheze nişte legi care, dacă ar fi devenit aplicabile, cu siguranţă ar fi produs o ruptură a României de tot ce înseamnă Uniunea Europeană. În ultimii trei ani, cu precădere, cei de la PSD au avut un asalt permanent la tot ceea ce înseamnă statul de drept, independenţa românilor. Au încercat să creeze un stat care să fie la cheremul unor baroni locali. Din păcate, deşi a existat posibilitatea ca România să se dezvolte, a fost ţinută la un nivel de nedezvoltare şi de izolare din punct de vedere al comunităţii internaţionale, doar pentru ca oamenii din interiorul PSD, cei care au condus acest partid şi care îl conduc în continuare, să îşi poată atinge obiectivele personale. PSD trebuie scos din zona puterii din România. Pentru că doar aşa vom putea să trăim într-o Românie normală. Noi nu dorim şi nici preşedintele nu doreşte desfiinţarea PSD. Noi vrem să scăpăm de PSD din structurile statului. De acel clientelism, rude, nepoţi, oameni apropiaţi, de trafic de influenţă, de fiecare dată când e vorba de vreo numire, de acele concursuri aranjate. Pentru că şi-au băgat oameni peste tot. Va fi un proces de depesedizare a statului român. Asta ne dorim şi asta vrem să se întâmple în perioada următoare”, a conchis preşedintele PNL Brăila.

La rândul său, Adrian Tabarac, preşedintele organizaţiei municipale PNL Brăila, i-a îndemnat pe brăileni, şi în mod special pe tineri, să se mobilizeze în număr cât mai mare pentru turul doi al alegerilor.

“Mai avem un examen de dat, un pas de trecut pe 24 noiembrie. Şi vreau ca toţi tinerii care au plecat din acest oraş care nu este administrat aşa cum trebuie, cum nici ţara nu a fost administrată de către cei de la PSD, să dea un vot celui care a putut, poate şi care ţine steagul sus pentru România. Să iasă la vot, să voteze pentru o Românie normală, aşa cum ei îşi doresc şi au văzut că se poate în restul Europei. Să avem şi noi o ţară normală şi să trăim în mod egal. Să nu fie nimeni superior celuilalt”, a fost mesajul lui Tabarac.
Categorie articol: 

Comentarii