Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL face curăţenie printre traseişti

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat vineri, la Braşov, că săptămâna viitoare conducerea partidului va cere aleşilor locali să semneze o declaraţie, conform OUG 55/2014 privind migraţia politică, dacă mai sunt alături de PNL sau nu, însă decizia urmează să fie luată în BPN.
"Le vom cere săptămâna viitoare, şi nu în 45 de zile, să facă acest exerciţiu de a spune în ce partid sunt. Adică, vor trebui săptămâna viitoare fie să semneze că rămân în PNL şi să depună la secretarii consiliilor locale, aşa cum scrie ordonanţa, fie să semneze în altă parte. Sau dacă nu semnează că sunt în PNL să fie clar că nu mai sunt cu noi", a declarat Atanasiu.

Şantaj şi ameninţări la adresa primarilor

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, spune că un singur primar PDL din judeţul Bistriţa-Năsăud, cel din comuna Prundu Bârgăului, trece la PSD "din dragoste", restul fiind supuşi la "şantaj şi ameninţări".
Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că OUG privind migraţia este "neconstituţională" şi a fost adoptată "în pripă", fără toate avizele necesare adoptării ei.
"Suntem în faţa unui act normativ prin care se deschide, fără niciun fel de reţinere, posibilitatea de a se trece de la un partid la altul. ACL a depus deja la Avocatul Poporului o solicitare de contestare la Curtea Constituţională a acestei OUG care este totalmente neconstituţională. În plan judeţean, dar nu numai, vom face plângeri la instanţă împotriva fiecărui ales local - primar, viceprimar, consilier - , prin care vom cere instanţei să constate pierderea mandatului de ales local invocând excepţia de neconstituţionalitate a ordonanţei din august a.c. I-am atenţionat pe aleşii noştri care sunt consecinţele în situaţia în care domniile lor vor opta pentru a trece la o altă formaţiune politică decât cea care i-a consacrat ca şi aleşi locali", a spus Oltean.
Liderul PDL a adăugat că nu aspectul plecării este cel contestat, ci modul în care pleacă aleşii, respectiv "prin crearea unui cadru legislativ ilegal, prin şantaj, ameninţări şi promisiuni".

Banul public, folosit ca armă

"Banul public este folosit pentru a-i determina să treacă la o formaţiune aflată la guvernare", a adăugat vicepreşedintele PDL.
Oltean a afirmat, totodată, că joi se afla în teritoriu, iar un primar PDL din Bistriţa-Năsăud era căutat de către un deputat PSD căruia nu i-a dat numele.
"I-a cerut să meargă să completeze adeziunea la PSD. Toţi primarii care au fost căutaţi miercuri şi joi - imediat ce a fost publicată OUG - pentru a trece de îndată şi a se putea raporta misiunea îndeplinită. În Bistriţa-Năsăud nu este decât, poate, un singur primar care va trece la PSD din dragoste faţă de această formaţiune politică sau faţă de liderii ei. Restul trec sub presiuni, sub ameninţări, prin alte forme care le viciază voinţa. Nu e o scuză, dar este o explicaţie pe care ei au simţit nevoia să ne-o prezinte", a spus Oltean.
Întrebat despre ce primar este vorba, Oltean a spus: "Doru Crişan, primarul din Prundu Bârgăului, a declarat că pleacă din sentimente de dragoste. Vom trăi şi vom vedea cine sunt ceilalţi jucători ai acestui meci nocturn. Aşteptăm. Am câteva întâlniri cu câţiva primari, nu în ideea de a-i determina să rămână, n-am fost adeptul dragostei cu sila. Am ţinut să-i atenţionez asupra posibilelor consecinţe negative dacă vor pleca. Sunt importanţi şi necesari acum, din noiembrie nu va mai prezenta niciun fel de importanţă niciunul dintre primarii care vor trece la PSD pentru că alegeri mai sunt doar în 2016 şi cunoaştem cu toţii apetitul PSD spre lovituri de acest fel în preajma alegerilor".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii