Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL Braila il va vota pe Tariceanu, la presedintia partidului

Organizatia PNL Braila sprijina candidatura lui Calin Popescu Tariceanu la presedintia PNL, la viitorul Congres al partidului, ce va avea loc in luna ianuarie. Este declaratia facuta de citiva dintre liderii locali, care merg pe ideea ca Tariceanu este cel mai potrivit pentru a conduce PNL-ul, argumentele tinind atit de nevoia de continuitate, dar si de necesitatea ca primul ministru sa aiba, in acelasi timp, si autoritatea de lider politic.
Chiar daca gruparea Cibu a avut de suferit in ultimii ani, cit Tariceanu a fost seful PNL, perioada in care Dan Sabau si grupul acestuia a fost sustinut de la centru si a reusit sa blocheze alegerile judetene, seful liberalilor a fost iertat de colegii sai braileni, care nu-l considera vinovat pentru tot ce s-a intimplat. Unii dintre liberalii braileni considera ca Tariceanu nu stia adevarul si nu cunostea situatia exacta de la Braila, si de aceea a tolerat incalcari ale statutului - lucru grav, am spune noi, daca presedintele nu stie ce se intimpla in teritoriu. Altii sustin ca gruparea Melescanu era mai puternica la centru, si orice incercau sa faca cei care il sprijineau pe Cibu, la vot, iesea tot cum voiau sustinatorii lui Sabau - lucru iarasi grav, spunem noi, daca presedintele Tariceanu si oamenii lui nu erau capabili sa detina controlul in partid. Acum, insa, cind gruparea care detinea puterea in PNL a plecat la PLD, iar lui Tariceanu i-a fost lasata, in sfirsit, puterea, liberalii braileni merg pe mina acestuia, in ideea ca el este cel ales.
Consilierul municipal Vasile Varga ne-a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, de fapt, Tariceanu hotarise sa ia friiele si sa puna piciorul in prag inca inainte de aparitia PLD: "Am avut o intrevedere cu presedintele partidului, i-am explicat intreg fenomenul care a persistat aici, faptul ca a fost denaturat intregul adevar, pntru ca dumnealui nu a cunoscut ce s-a intimplat la aceasta organizatie. Dupa intilnirea pe care am avut-o la sediul partidului, a venit al doilea interimat, a fost numit presedinte interimar Paul Pacuraru. Inainte de a se discuta despre infiintarea PLD, a venit Paul Pacuraru aici, a incercat sa faca o analiza, a ajuns din nou la domnul Tariceanu si s-a propus un comitet interimar. Nimeni nu stia ca se va desparti PNL si o parte din membri vor pleca la PLD, la acel moment si totusi, decizia pentru organizarea de alegeri la PNL Braila fusese luata". De parca ar fi fost prima data cind se lua decizia organizarii de alegeri la PNL Braila...

"Daca va candida si domnul Melescanu, nu-l vom vota"

Daca pentru Tariceanu, care a tolerat taraganarea timp de peste un an a desfasurarii alegerilor in organizatia liberal locala, dizolvarea acesteia si sustinerea de la centru a lui Dan Sabau, care si-a batut joc, la propriu, de liberalii braileni, ani de zile, gruparea Cibu are numai stima si consideratie, si si-l doreste in continuare lider, pe Teodor Melescanu, care a condus interimar PNL Braila si i-a tinut "spatele" lui Sabau, acestia il repudiaza public: "Daca va candida si domnul Melescanu pentru o anumita structura a partidului, nu-l vom vota, pentru ca a stat in acel interimat si nu a vrut sa provoace alegeri in organizatia judeteana. Nu a facut nimic pentru aceasta organizatie, ba mai mult, un an de zile a stat intr-un interimat pe care nu l-am dorit, si atunci noi nu consideram necesar sa-l votam pentru o functie, in conducerea partidului. El nu a respectat statutul, in ceea ce ne priveste, nu a organizat alegeri in perioada prevazuta de statut si a si acceptat dizolvarea organizatiei noastre, fara motive intemeiate".
Primarul municipiului Braila, Constantin Cibu, a precizat, la rindul sau, ca reprezentantii PNL Braila la Congres au primit un mandat clar din partea organizatiei: acela de a-l vota la presedintia partidului pe Calin Popescu Tariceanu. "Ei nu voteaza ce le trece lor prin cap. Votau cum doreau daca mergeau la Congres toti membrii PNL, dar cei care au fost alesi au fost mandatati de membrii organizatiei sa opteze pentru cineva anume".
Delegatia Braila la congresul PNL va fi compusa din 27 de persoane, din care doar 23 vor avea drept de vot.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii