Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL Brăila, la răscruce

Şi după ce a terminat treaba cu gânditul, cu "peptul" ud în urma efortului, Crin şi-a încordat amigdalele şi, cu tremur de nădragi în oase, i-a sugerat lui Patriciu să părăsească PNL-ul. Ei, să mai aud acum pe cineva că spune despre Crin că nu are acea stemă a curajului masculin, acel cuvânt ce se termină, vorba mexicanului, în ...nes şi începe cu literele co...! Dar care sunt vorbele patriciene ce au aprins flăcările Armaghedonului sub calota lui Crin? Păi, "Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decât clăbuci". Cu alte cuvinte, o caracterizare exactă a telenovelei USL.

Despre apetitul distructiv al lui Crin şi despre istoria traficată a PNL-ului de către acelaşi Crin nu mai are rost să-mi bat gura. În ceea ce priveşte sugestia lui, ambiţiosul saltimbanc ştie bine că nu cu astfel de fâsuri vocale îi pui botniţă unuia ca Dinu Patriciu. Interesantă este însă schimbarea de ritm a lui Patriciu. La o primă analiză, reies următoarele: a) ca PNL să nu cadă de tot pe stânga, Crin trebuie să fie neapărat înlăturat de la butoane; b) identificarea PNL-ului cu stânga ar înseamna, în mod automat, pe fondul dispreţului manifestat de electoratul liberal faţă de USL, pulverizarea partidului şi, prin recul, paralizarea oricărei tentative de cristalizare a polului de dreapta - o acţiune igienică a cărei stringenţă nu mai suportă amânare. În plus, dacă cineva crede că electoratul pesedist va vota vreodată PNL-ul, atunci se află într-o fundătură ameţitoare. În fine, e greu de anticipat concret ce urmăreşte Dinu Patriciu, însă un aspect pare a se desprinde cu destulă claritate: plecarea lui Sebastian Lăzăroiu de la Cotroceni nu este străină de mutările lui Patriciu, şi nici PDL-ul nu este străin. Practic, o singură ipoteză stă în picioare: în contextul scurtcircuitelor tot mai dese din USL, acum este momentul prielnic pentru reconfigurarea dreptei româneşti, care ar aspira într-o clipă electoratul liberal trădat de Mister Chiul - fie prin înfiinţarea unui nou partid de dreapta, fie prin scoaterea PNL-ului din USL, cu o nouă variantă de conducător.

Situaţia de la Brăila este elocventă: lui Cătălin Boboc nu i s-a oferit nicio altă variantă decât să danseze pe masa pesediştilor. De ce? Simplu: PNL Brăila pare că nu poate acoperi o arie electorală suficient de solidă ca să poată ridica pretenţii în USL, pentru a deveni un partener redutabil. Şi cu PNL, şi fără PNL, pesediştii se comportă de parcă pot scoate singuri acelaşi număr de procente. Cu siguranţă nu este aşa, dar acesta-i comportamentul: unul arogant şi lipsit de respect pentru parteneri. Ce e de făcut? Liberalii şi simpatizanţii lor ar trebui să lupte din răsputeri pentru fiecare procent din sondajele care se derulează în aceste zile. Activiştii de partid în frunte cu liderii lor trebuie să înţeleagă: în joc este însuşi viitorul PNL Brăila, iar de la Bucureşti nu primesc decât bobârnace. Altminteri, PNL va deveni animalul de casă al PSD. Ba, după unii, a şi devenit!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii