Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL acuză PSD de atac la persoană. Vizat, consilierul local Adrian Tabarac

• şeful liberalilor brăileni a afirmat că doi angajaţi ai SC APT au fost puşi de către directorul societăţii să declare că Adrian Tabarac - consilier local municipal PNL - ar fi intervenit pentru ca tatăl său să obţină un contract de colectare a fierului vechi de la Pieţe • demersul ar fi avut ca scop formularea unei plângeri penale împotriva lui Tabarac • Meluţa Drăguţ susţine că totul e o invenţie şi nu a pus pe nimeni să facă vreo declaraţie sau să dea vreo notă explicativă

 

Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila, a declarat, în cea mai recentă conferinţă de presă, că opoziţia făcută de liberali în Consiliul Local Municipal a început să-i deranjeze pe social-democraţi, care ar fi început atacul la persoană. Şeful liberalilor brăileni a povestit o întâmplare recentă, despre consilierul local Adrian Tabarac şi despre firma tatălui său, care a cumpărat fier vechi de la SC APT. Dănăilă a afirmat că doi angajaţi de la Pieţe au fost chemaţi de către directorul Meluţa Drăguţ şi puşi să declare că Adrian Tabarac ar fi avut un rol important în câştigarea contractului de colectare a fierului vechi de la societate, de către tatăl său. Pe de altă parte, directorul SC APT susţine că această poveste este o invenţie a liberalilor. Şeful de la compartimentul Investiţii ne-a confirmat că a avut loc, totuşi, o discuţie cu Drăguţ despre tarabele scoase la casat, despre cantitatea de fier predată, nicidecum despre Tabarac.

Iată ce a declarat Alexandru Dănăilă, şeful PNL Brăila, despre acest subiect: “Noi nu lansăm atacuri la nivel personal, şi nici nu o vom face. Adrian Tabarac este consilier local de 5 luni. În această perioadă, a fost unul dintre cei care a susţinut proiectele noastre, pe care le considerăm bune, şi pentru că au văzut că într-un fel sau altul echipa noastră de la Municipiu s-a întărit, cei de la PSD au decis să lanseze atacuri personale la adresa mai multor colegi. Iar ultimul atac este la adresa lui Adrian Tabarac. Este legat de firma tatălui său, o societate de colectare a fierului vechi, înfiinţată prin 1990, e o afacere veche, de familie. De când a ajuns consilier, sunt presiuni asupra unor angajaţi de la Piaţă, care au vândut în urma unor proceduri pe SEAP, la licitaţie, nişte fier vechi. Una dintre licitaţii a fost câştigată de firma tatălui lui Adrian Tabarac. Angajaţii de la Piaţă care s-au ocupat de livrarea fierului au fost chemaţi şi forţaţi să spună că societatea tatălui lui Adi a cumpărat o cantitate mai mare de fier decât cea predată, deşi ei au venit cu cantitatea deja cântărită la predare, şi că modul în care s-a făcut atribuirea a fost influenţat de faptul că Adi Tabarac este consilier local. Că s-ar fi făcut înţelegeri ca să câştige tatăl lui. În ultimii 2 ani, este vorba de un contract de 1.500 euro. Se încearcă determinarea unor angajaţi de la Piaţă să dea declaraţie care să fie fundament pentru a formula plângere penală împotriva lui Adrian Tabarac. Ceea ce mi se pare josnic, ţinând cont de ceea ce se întâmplă la Piaţă. Ei, de fapt cei de la PSD, doamna Drăguţ şi primarul, vor să ne oprească din a scoate la iveală nişte abuzuri pe care ei le fac de mulţi ani de zile, de când nu mai este director Bălan Costel. Cu oamenii respectivi am stat şi eu de vorbă. «Da, ne-au pus să scriem. Dar n-am scris! Eu nu-l cunosc pe omul ăsta, cum să scriu aşa ceva?». Astea sunt deja mizerii, să atragi familia”.

 

Şeful de la Investiţii: «Au fost nişte discuţii despre cât cântăreşte o tarabă»

Contactată telefonic, Meluţa Drăguţ, directorul SC APT, ne-a declarat că totul e o invenţie din partea liberalilor şi că nu a chemat pe nimeni să dea notă explicativă. “Nu e nimic adevărat. O asemenea discuţie nu a existat. Dacă există cineva care a dat vreo declaraţie la mine sau, ştiu eu, notă explicativă să aducă al doilea exemplar şi să-l dea la presă. Să spună cine sunt persoanele alea şi-i întrebăm. Am ajuns să fiu sub lupă şi vin cu tot felul de invenţii! N-am chemat pe nimeni, n-am cerut notă la nimeni. N-a fost nimeni presat să dea notă explicativă. Nu există licitaţie de fier vechi. Pentru fierul vechi se face o cerere de preţuri”, au fost cuvintele şefei de la Pieţe.

Meluţa Drăguţ ne-a făcut legătura şi cu şeful de la compartimentul Investiţii, George Tănase. Acesta din urmă ne-a spus că, de-a lungul timpului, a existat o colaborare bună cu tatăl consilierului local Tabarac, dar că nu ştie de unde au ieşit asemenea vorbe. Tănase ne-a declarat că, într-adevăr, a existat o discuţie cu directorul general al societăţii, în care a informat-o despre numărul tarabelor date spre casare, despre cantitatea de fier predată etc. “Într-adevăr, oferta cea mai bună pentru fierul vechi a fost cea a tatălui lui Adrian Tabarac. Asta nu înseamnă că a pus mâna pe vreo licitaţie, ci a fost conform legii pentru achiziţie directă. Nu a fost nicio presiune, nu ştiu de ce s-a ajuns la subiecte de genul ăsta. Noi am avut o colaborare bună cu tatăl lui Adrian Tabarac. De la doamna director general nu s-a cerut niciun fel de declaraţie. Au fost nişte discuţii despre cât cântăreşte o tarabă, cât fier vechi s-a dus în cursul anilor, câte tarabe s-au scos la casat, dar nu a fost nicio presiune. Nu s-a discutat de Tabarac”, ne-a declarat George Tănase.

L-am întrebat şi pe primarul municipiului, Marian Dragomir, dacă are cunoştinţă despre acest subiect şi dacă a asistat la vreo discuţie în acest sens. “Este prima oară când aud acest subiect, nu am chemat pe nimeni niciodată, nici nu ştiu cine sunt acei angajaţi. Vă recomand să luaţi legătura cu acei angajaţi şi să-i întrebaţi când vreodată au discutat cu mine pe un subiect de acest tip. Domnul Dănăilă minte şi îl invit împreună cu angajaţii respectivi la detectorul de minciuni. M-am săturat de minciunile lor. Îi invit la detectorul de minciuni pe toţi!”, a fost declaraţia lui Dragomir.
Categorie articol: 

Comentarii