Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL şi PDL Brăila contestă la Prefectură puciul «Concivia»

PNL şi PDL Brăila par pregătite să contraatace puciul PSD-ist din Consiliul Judeţean. Cele două partide consideră ilegală şedinţa de îndată convocată de grupul celor 18 consilieri - PSD-PPDD-UNPR şi Silviu Radu, în cadrul căreia vicepreşedintele CJ Brăila, Ovidiu Nechita, a fost eliberat din funcţie şi înlocuit cu directorul economic al "Concivia", PSD-istul Ionel Avram. Liderul PNL Brăila, senatorul Cătălin Boboc a subliniat că, astăzi, organizaţia pe care o conduce va depune o contestaţie la Prefectură şi este pregătită să se adreseze instanţei judecătoreşti, în cazul în care acest lucru va fi necesar. Mai mult, parlamentarul susţine că procedura aleasă de PSD-işti să îl înlocuiască pe liberalul Ovidiu Nechita ridică mari semne de întrebare, precum şi graba cu care s-a dorit realizarea acestui lucru. "Ovidiu Nechita deja convocase o şedinţă ordinară pentru ziua de 26 luna aceasta, şedinţă în care, sigur, PSD-ul având majoritate, putea să propună şi să facă orice modificare dorea. Având în vedere faptul că şedinţa de vineri dimineaţă a fost convocată pentru o situaţie chiar importantă - aprobarea unor modificări la buget -, maniera în care a abordat PSD-ul această şedinţă, mie nu îmi arată decât disperare. Ca să forţezi în felul ăsta nişte modificări, în loc să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante, (...) să faci circul pe care înţeleg că l-au făcut acolo şi să aduci în poziţia de preşedinte interimar, practic, al Consiliului Judeţean, pe un om care, ştim cu toţii că până acum a reprezentat în acelaşi timp, ca director economic şi o firmă cu care n-am nimic, dar asupra căreia planează nişte suspiciuni în momentul acesta... Noi nu suntem judecători şi nu emitem verdicte, dar nu putem să nu constatăm situaţia în care ne aflăm astăzi în legătură cu CJ Brăila", a declarat Boboc.

"Sunt absolut convins că avem dreptate, legal vorbind"

Mergând pe aceeaşi linie, liderul liberal a mai adăugat că deşi consideră normală dorinţa PSD-ului, care deţine majoritatea în consiliu, de a-şi alege un vicepreşedinte, nu poate înţelege cum cei 18 consilieri, "unii cu experienţă", au putut încălca legea printr-o asemenea abordare. "Mâine dimineaţă (n.r. - astăzi) noi vom depune la Prefectură o contestaţie, aşteptăm răspunsul, pentru că e o procedură prealabilă. Apoi, în funcţie de ce se va întâmpla, ne vom adresa în continuare şi instanţei. Să ne înţelegem. Nu pentru că ne ţinem sau că Ovidiu Nechita se ţine de funcţie, ci pentru că modul în care lucrurile au decurs, din punctul meu de vedere, este ilegal. (...) Şi colegii de la PDL sunt de aceeaşi părere, sigur că da. Sunt absolut convins că avem dreptate, legal vorbind", a mai adăugat Boboc. De asemenea, senatorul a ţinut să critice intervenţia de vineri, din plen, a consilierului juridic Mioara Duţu, fără a face o referire directă. "Am senzaţia că sunt câteva persoane din aparatul propriu al Consiliului Judeţean care au uitat că sunt nişte funcţionari publici, angajaţi ai Consiliului Judeţean şi nu ai preşedintelui suspendat Bunea Stancu, nici ai grupului de consilieri PSD", a conchis sursa citată.

 

CITESTE SI: Ionel Avram. Umbra lui Stancu

 

Drăghincescu: "Ceea ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu respectarea legii"

La rândul său, consilierul local Simona Drăghincescu a atacat puciul pesedist, considerând şedinţa convocată de aceştia absolut ilegală. "Ceea ce s-a întâmplat nu are nicio legătură cu respectarea legii. Am constatat cu stupoare că unii sunt trimişi în Consiliul Judeţean - chiar şi în Consiliul Local, că e acelaşi lucru -, ca să încalce legea, nicidecum ca să o respecte şi să respecte cetăţenii care au avut încredere în ei. Nu am rămas surprinsă de cele întâmplate, mă aşteptam, pentru că nu e primul derapaj. Cel puţin de când nu mai e Bunea Stancu acolo. O să ajungem să îl regretăm pe Stancu vizavi de anumite propuneri de hotărâri de Consiliu Judeţean şi de ceea ce se întâmplă acolo. Nu îl regret, dar mă surprinde că pleacă unul despre care se spune că are legături cu «Concivia», indirecte ce-i drept, şi îl punem pe altul care chiar are legătură directă cu «Concivia». E o aiureală!", a declarat Drăghincescu. Aceasta a afirmat că democrat liberalii vor apăra legalitatea şi că în funcţie de ce decizie vor lua în continuare PNL-iştii, organizaţia PDL Brăila, le va fi alături. "Este o încălcare flagrantă a legii! Eu am fost de faţă când s-a adus comunicarea la PDL privind şedinţa de îndată. La ora 14:50 am primit comunicarea că se convoacă şedinţă pentru ora 15:00. Adică bătaia de joc este maximă. Nu mai spun ce scria acolo. Orice decizie se poate lua, dar într-o şedinţă legală. Chiar şi schimbarea lui Nechita. Nu înţeleg graba asta. Încep să îmi pun întrebări că şi graba asta justifică anumite intenţii sau chestiuni care s-au întâmplat şi nu se doreşte ca cineva să le ia la cunoştinţă", a mai completat PDL-ista.

 

CITESTE SI: Pesedeii au prelungit umbra lui Stancu la CJ

 

Cum s-a derulat puciul PSD-ist

Reamintim că, vineri, după două şedinţe de îndată într-o singură zi, extrem de "picante", PSD-iştii au făcut tot posibilul să îşi atingă obiectivul de a-l înscăuna pe directorul economic al "Concivia" la conducerea Consiliului Judeţean, după un plan dezvăluit de cotidianul "Obiectiv" încă din data de 19 august. Alături de consilierii PPDD, UNPR şi Silviu Radu, aceştia au ţinut o a treia şedinţă de îndată a CJ Brăila, în care l-au eliberat din funcţie pe liberalul Ovidiu Nechita şi l-au înlocuit cu directorul economic al "Concivia", Ionel Avram, un apropiat al preşedintelui PSD Gheorghe Bunea Stancu, aflat în arest la domiciliu. Întreg episodul a început de la ora 10:00 în cadrul şedinţei convocate de către vicepreşedintele CJ Ovidiu Nechita în Sala Mare a Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi propusă de acesta se aflau doar două puncte: un proiect privind repartizarea banilor pentru localităţile din judeţ şi altul care viza decizia Prefecturii privind hotărârea de CJ care îi limita atribuţiile lui Nechita. Cu toate acestea, liderul grupului PSD din cadrul consiliului, Ionel Avram, a cerut suplimentarea ordinii de zi cu încă şase puncte, printre care şi eliberarea lui Nechita din funcţia de vicepreşedinte, numirea unui înlocuitor şi acordarea acestuia a atribuţiilor preşedintelui, ceea ce a dus la un scandal monstru pe tema legalităţii suplimentării ordinii de zi, în condiţiile în care era vorba de o şedinţă de îndată. Fără să ajungă la niciun rezultat, grupul celor 18 consilieri a convocat în aceeaşi zi o a doua şedinţă de îndată pentru ora 15:00, la care nu au mai participat decât aceştia şi liberalii, de asemenea fără niciun rezultat. Chiar dacă Nechita a declarat închisă şedinţa, grupul pucist a anunţat că o va continua într-o altă sală. Astfel, cei 18 consilieri judeţeni, în lipsa opoziţei, au deschis o a treia şedinţă de îndată, în care şi-au pus planul în aplicare, eliberându-l pe Nechita din funcţie şi înlocuindu-l cu Ionel Avram, căruia i-au fost acordate prerogativele depline ale preşedintelui CJ Brăila.

 

CITESTE SI: Puciul

 

Cei 18 consilieri pucişti sunt: PSD-iştii Ionel Avram, Nicu Cireaşă, Valentin Marius Dobrotă, Stan Gheorghe, Emilia Marilena Meiroşu, Viorel Mortu, Marcel Motoc, Nicu Niţă, Ionel Epureanu, PPDD-iştii Bogdan Dumitru, Stelian Muşat, Tănase Iorgoveanu, Cristian Gabriel Ivan, Gheorghe Ernest Mocanu, Emilian Dumitriu, UNPR-iştii Gina Anton, Cosmin Ionuţ Răzmeriţă şi ex-PDL-istul Silviu Radu.
Reamintim faptul că preşedintele suspendat al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, este cercetat de DNA în urma unor contracte dintre administraţia brăileană şi "Concivia", la care, indirect, Stancu este acţionar majoritar. Preşedintele PSD se află acum în arest la domiciliu.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii