Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PMP vrea „Primul loc de muncă”, „A treisprezecea pensie”, „Reforma în Sănătate”

• acestea sunt doar 3 din proiectele pe care PMP le prezintă românilor • preşedintele PMP Brăila, Marioara Nistor, a declarat că popularii „nu vând iluzii” precum partidele mari PSD şi PNL

 

Şefa PMP Brăila, Marioara Nistor, a afişat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, o atitudine extrem de dură la adresa programelor de ţară ale PSD şi PNL. Aceasta a susţinut că spre deosebire de cele două partide mari, popularii „nu vând iluzii” românilor, considerând că cifrele prezentate de social-democraţi şi liberali nu sunt conforme cu realitatea economică a României.

„Noi venim cu soluţii, cu probleme actuale ale brăilenilor, dar şi ale celorlalţi cetăţeni. Nu venim cu promisiuni electorale, sau cu fantezii electorale cum se întâmplă la PSD şi PNL. Şi vreau să vă dau câteva exemple: aşa cum aţi văzut s-a vorbit despre dublarea salariilor medicilor începând cu luna iulie 2017, cu mărirea anuală a salariilor din Educaţie începând cu a doua jumătate a anului viitor şi chiar cu dublarea acestora. De asemenea, crearea a 850.000 de locuri de muncă. Acestea nu pot fi decât promisiuni neangajate şi care nu sunt în concordanţă cu economia actuală a României”, a afirmat Nistor.

Potrivit primului candidat pe lista PMP Brăila pentru Camera Deputaţilor, popularii nu vin cu cifre, în schimb vor prezenta în campania electorală mai multe propuneri de proiecte cât se poate de realiste.

„Una dintre problemele cu care se confruntă Brăila şi România în general, este cea a şomajului în rândul tinerilor. Noi venim cu un proiect tocmai pentru a reduce acest fenomen. Este vorba despre «Primul loc de muncă», un proiect care dă facilităţi tinerilor pentru a intra în câmpul muncii. Un al doilea proiect este legat de sănătate. Aţi văzut câte probleme au fost în ultima perioadă legate de acest domeniu: de la spitale unde bacteriile nosocomiale îşi fac de cap, la lipsa de echipament, de medicamente, vaccinuri. Toate aceste deficienţe nu au făcut decât să afecteze cetăţenii şi să îşi piardă încrederea în sistemul de sănătate. Noi venim clar cu «Reforma în sănătate», realizată de o comisie prezidenţială care a fost coordonată de însuşi Traian Băsescu. Un alt subiect este problema bătrânilor. Şi PSD şi PNL vin cu tot felul de cifre pentru mărirea pensiilor. Noi nu venim cu cifre, noi venim cu un proiect: «A treisprezecea pensie», pentru că ne dorim ca de sărbători bătrânii noştri să aibă o masă caldă, bogată. Nu în ultimul rând, un proiect la care eu ţin foarte mult este «Programul de înfiinţare a creşelor şi grădiniţelor». Este un proiect care vine în sprijinul mamelor ce îşi doresc să revină în câmpul muncii. Astfel, îşi lasă copiii în siguranţă în creşe şi grădiniţe şi ele îşi pot vedea mai departe de propriile probleme”, a mai completat sursa citată.

Nistor a ţinut să sublinieze că aceste patru proiecte reprezintă doar o mică parte din temele pe care PMP-ul şi-a propus să le promoveze în campania electorală.
Categorie articol: 

Comentarii