Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PMP-istul Ionel Adetu, în locul lui Cătălin Iordache în CA la Spitalul Judeţean

• asta au decis consilierii judeţeni în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare • PMP-istul Ionel Adetu a fost ales prin vot secret, ca înlocuitor al PND-istului Cătălin Iordache, care a demisionat din funcţia de membru supleant în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean • liberalii l-au propus pe Ovidiu Nechita, însă varianta a picat la vot

 

Consilierii judeţeni i-au selectat un înlocuitor PND-istului Cătălin Iordache în funcţia de membru supleant în Consiliul de Administraţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Este vorba despre PMP-istul Ionel Adetu, care a fost ales pe poziţie prin vot secret, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CJ Brăila.

Precizăm că, iniţial, printr-o hotărâre a mini-Parlamentului judeţean din iulie 2016, au fost stabiliţi ca reprezentanţi ai Consiliului Judeţean în CA la spital, PSD-istul Mircea Florin (economist) şi consilierul judeţean independent Marian Căpăţînă, (membri titulari) şi Cătălin Iordache, respectiv PSD-istul Ionel Avram (membri supleanţi). În luna februarie a acestui an, Iordache a decis să demisioneze atât din funcţia de la spital, cât şi din cea de vicepreşedinte la HC Dunărea Brăila, posturi obţinute ca urmare a protocolului de colaborare încheiat între PSD şi PND la nivel local. Supărat pe social-democraţi, fostul lor partener a făcut publice o serie de nereguli atât de la echipa de handbal cât şi de la spital.

La şedinţa ordinară din luna februarie, plecând de la ideea că votul este secret, consilierii au venit cu mai multe propuneri pentru postul vacant de membru supleant la spital. Liberalul Vasile Constantin Varga l-a propus, din partea PNL, pe Ovidiu Nechita. PMP-istul Viorel Botea l-a propus pe colegul său Ionel Adetu, iar Iordache a propus-o pe şefa sa de partid, Simona Drăghincescu, însă aceasta a refuzat să participe.

“Să fim serioşi. Refuz! Am refuzat de la început, de când mi-aţi propus să fiu preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru că soţul meu lucrează acolo. Nu am ce căuta acolo! Nu este incompatibilitate. Este angajat, nu este director, şef sau ceva. Dar nu vreau să fiu acolo!”, a declarat Drăghincescu, în timpul şedinţei.

După numărarea buletinelor de vot, Ionel Adetu a fost desemnat câştigător, cu 19 voturi “pentru” şi 12 “împotrivă”, în timp ce Nechita a primit doar 12 voturi “pentru” şi 19 “împotrivă”.

Potrivit raportului proiectului de hotărâre, membrii Consiliului de Administraţie pentru spitalele publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale sunt: 2 reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii sau ai direcţiilor de sănătate publică judeţene; 2 reprezentanţi numiţi ai Consiliului Judeţean, din care unul trebuie să fie economist; un reprezentant numit de primar sau preşedintele CJ, după caz; un reprezentant al universităţii sau facultăţii de medicină, pentru spitalele clinice; un reprezentant al structurii teritoriale a Colegiului Medicilor din România, cu statut de invitat; un reprezentant al structurii teritoriale a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, de asemenea cu statut de invitat.

De asemenea, trebuie subliniat că pentru activitatea desfăşurată în calitate de membri ai CA la SJU, consilierii judeţeni beneficiază de o indemnizaţie lunară de 1% din salariul managerului.
Categorie articol: 

Comentarii