Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PMP-iștii brăileni, pregătiți de cursa electorală

* liderii PMP Brăila au anunțat, astăzi (sâmbătă), oficial, candidații organizației la Alegerile Locale din 27 septembrie * Viorel Botea, candidatul partidului la președinția Consiliului Județean, Ionel Adetu, varianta PMP pentru Primăria Municipiului Brăila, precum și doi aspiranți la funcția de consilier municipal, și-au prezenta, pe scurt, planurile pentru această campanie

 

 

Membrii PMP Brăila și-au anunțat, astăzi (sâmbătă), oficial, candidaturile la Alegerile Locale din 24 septembrie. Președintele popularilor brăileni, Viorel Botea, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, alături de Ionel Adetu, candidat la Primăria Municipiului, dar și de doi aspiranți la fotoliul de consilier municipal - Sarafolean Coman și Aurel Băjan, au vorbit despre ceea ce intenționează să facă în această campanie, precizând că vor fi cât se poate de demni și eleganți. Botea a ținut să reamintească faptul că lista PMP Brăila la Consiliul Local Municipal va fi deschisă de către Daniela Rădulescu (actual consilier municipal), care nu a participat la această conferință de presă.

”Așa cum știți, la Primăria Municipiului Brăila candidează domnul Adetu Ionel, iar la Consiliul Județean candidează subsemnatul, Viorel Botea. Colegii mei, domnul președinte al organizației municipale Sarafolean Coman, domnul vicepreședinte al partidului, Băjan Aurel, sunt alături de noi la această conferință de presă. Am anunțat de ceva timp că o mare parte a organizației ALDE, de peste o lună și ceva, s-a alăturat nouă, în frunte cu doamna Daniela Rădulescu. Doamna este alături de noi și ocupă prima poziție la Consiliul Local Municipal Brăila. Așa cum ați văzut poate pe Facebook, fiecare își prezintă proiectul pe dorește să îl inițieze și să fie adoptat în cadrul CLM, respectiv CJ. Considerăm că în acest moment, avem cea mai bună și cea mai serioasă listă de candidați”, a declarat Botea.

Profitând de moment, liderul PMP Brăila a precizat că planul organizației de după alegeri, este o alianță cu PNL și forțele de dreapta, pentru a forma majorități în consilii, astfel încât să își susțină proiectele. PMP-iștii au punctat totuși că au în plan să voteze toate proiectele bune pentru comunitate, indiferent de originea acestora.

La rândul său, Ionel Adetu a precizat că ”în calitate de primar al Municipiului Brăila” vrea să introducă o nouă viziune despre rolul primarului în oraș.

”Deseori auzim expresia «primarul a și făcut câte ceva». Le-aș spune brăilenilor: «Dragi brăileni, este păguboasă această expresie». Este obligația lui să facă treabă pentru brăileni. Trebuie să nu mai avem trei categorii de locuitori în Brăila: cei care au asfalt și canalizare, cei care au asfalt sau canalizare și cei care nu au nici asfalt, nici canalizare. A vorbi în anul 2020, într-un municipiu ca al nostru, despre lipsa canalizărilor, lipsa asfaltării străzilor, este dureros. În același timp, trebuie să credem. De ce la alții se poate și la noi nu. Vedem exemple clare la orașe de mărimea noastră și pot să dau exemplu Oradea, care este un oraș modern care a atras fonduri europene și au făcut Centrul Istoric. Este unul atractiv, superb. Îmi pun din nou întrebarea, de ce nu se poate și la noi? În condițiile în care voi fi primar al municipiului, pentru realizarea proiectelor pe care ni le-am propus să le facem pentru brăileni, ne va trebui o majoritate în Consiliul Local și această majoritate , sigur o vom face cu partidele de dreapta”, a afirmat acesta.

Sarafolean Coman, candidat pe lista PMP la CLM Brăila, a declarat că din punctul său de vedere, rolul unui consilier este acela de a promova proiecte și de a susține inițiative bune pentru brăileni și pentru oraș. Acesta a afirmat că alianțele pentru susținerea proiectelor sunt discutabile, deoarece toate proiectele bune trebuie să treacă, indiferent de tabăra ce le propune. La rândul său, Aurel Băjan, de asemenea candidat la funcție de consilier municipal, a afirmat că ar dori ca Brăila să se dezvolte precum s-au dezvoltat alte orașe. Acesta a plecat de la sintagma ”Omul sfințește locul” și a făcut o comparație între Clujul condus de Gheorghe Funar și varianta cu Emil Boc în frunte, arătându-se convins că acest scenariu ar putea fi valabil și la Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii