Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PLUS, partidul lui Dacian Cioloş, are filială şi la Brăila

• după cum ne-a explicat Cristian Techiu, organizaţia din Brăila are deja 370 de membri, mare parte dintre cei care făceau parte din Platforma RO100 Brăila Noastră • Techiu susţine că şi platforma va rămâne funcţională, însă strict pentru acţiuni civice • sâmbătă, Plus va avea o Convenţie Naţională, în care se vor stabili candidaţii la Alegerile Europarlamentare, dar şi cum vor funcţiona organizaţiile locale

 

Partidul fostului premier tehnocrat Dacian Cioloş, Plus, are organizaţie şi la Brăila. Potrivit lui Cristian Techiu, cel care reprezintă momentan partidul alături de Marcel Cucu, în prezent, filiala locală are cam 370 de membri, majoritatea persoane care au activat şi în Platforma RO100 Brăila Noastră. Techiu a explicat că şi aceasta va rămâne în picioare, însă strict pentru acţiuni civice.

“Am fost la lansarea partidului, la Cluj. Însă am fost doar eu acolo, pentru că aşa s-a întâmplat. Sâmbăta aceasta avem prima convenţie naţională PLUS. Deja din Platforma România 100, o mare parte dintre noi a trecut în partid. Adică vor face politică. Dar a rămas şi latura civică a Platformei România100. Deja vreo 80% dintre membri au intrat şi în partid. Figurează cam 370 de persoane la Brăila cu adeziuni aprobate de la Centru”, a declarat Techiu, încântat de trendul pozitiv atât în plan local cât şi la nivel naţional al partidului lui Cioloş.

În ceea ce priveşte organizaţia din Brăila, sursa citată a mai adăugat că la Convenţia Naţională se va stabili cu exactitate modul în care vor funcţiona filialele din teritoriu. Tot atunci se va vota şi lista cu candidaţii pentru Alegerile Europarlamentare. Deocamdată, Techiu a afirmat că este reprezentantul partidului la Brăila, alături de Marcel Cucu. Întrebat dacă îl interesează o candidatură pentru preluarea organizaţiei, Techiu a afirmat că da, însă nu ţine cu dinţii de un asemenea scaun.

“Deocamdată, de Plus Brăila mă ocup eu şi Marcel Cucu. A fost aşa pentru că a făcut şi el o platformă la Viziru, pentru că el este de acolo. Cum era Platforma Ro100 Brăila Noastră, făcuseră şi ei Brăila 650. Am vorbit la Bucureşti, am stabilit că nu e ok să fie două. Le-am comasat şi a devenit una singură. A rămas RO100 Brăila Noastră. Dar am zis că nu e nicio problemă, pot lucra cu ei. Nu îi cunosc prea bine, dar oamenii îşi vor arăta fiecare veleităţile politice, experienţa politică şi aşa mai departe. Bineînţeles că mă interesează să candidez la preşedinţia Plus Brăila. Eu am fost des la Bucureşti la discuţii, dar vă spun că nu e neapărat o cerinţă de-a mea. Eu aş pune o persoană tânără şi dinamică, cineva care vrea să facă politică. Dorinţa mea nu este să candidez pe undeva neapărat, ci să se schimbe lucrurile la Brăila”, a completat Techiu.

 

Oameni care nu au mai făcut politică vin în Plus Brăila

În ceea ce priveşte o posibilă candidatură pe lista Plus la Alegerile Europarlamentare, Cristian Techiu a precizat că nu a luat în calcul aşa ceva, deoarece nu a reuşit deocamdată să facă nimic notabil la Brăila, astfel încât să aspire la o asemenea funcţie în Parlamentul European. Chiar şi aşa, Techiu a dorit să îşi mai expună câteva dintre obiectivele sale pe plan local, unul dintre acestea fiind obţinerea unui sediu pentru partidul lui Dacian Cioloş.

“Va trebui să luăm şi un sediu la Brăila. Avem deocamdată unul provizoriu pe Strada Polonă, dar va trebui să facem o cerere la Primărie pentru un sediu. Să vedem pe unde. V-am spus, noi avem 370 de membri înscrişi, validaţi, cu adeziune la Bucureşti. Pe mulţi îi cunoaştem. Sunt în general oameni care nu au făcut politică niciodată. Sunt foarte mulţi profesori, medici, asistenţi - profesori. Oameni pe care sperăm la un moment să îi scoatem din anonimat. Sunt oameni cărora le-a fost scârbă să facă politică până acum, dar care au înţeles că dacă stau deoparte, hoţii vor fura în continuare”, a conchis Techiu.
Categorie articol: 

Comentarii