Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plombele asfaltice puse de firma lui Gropeneanu, făcute “praf” de liberali

• aceştia afirmă că lucrările sunt prost executate şi rezistă foarte puţin • consilierul judeţean Marian Sârbu a prezentat şi câteva fotografii făcute de el pe străzile municipiului, pentru a demonstra că situaţia nu este deloc bună • la rândul său, preşedintele PNL Brăila, fostul viceprimar Alexandru Dănăilă, solicită Primăriei să nu mai deconteze lucrările necorespunzătoare • primarul Marian Dragomir a avut o reacţie foarte dură la adresa lui Dănăilă, acuzându-l că situaţia de acum de pe străzi a fost cauzată de faptul că acesta nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile, pe vremea mandatului de viceprimar • şi patronul firmei “Micatis Prod”, Aurel Gropeneanu, a reacţionat la spusele liberalilor, invitându-i pe aceştia să meargă cu el pe teren şi să îi arate concret plombele despre care afirmă că nu sunt bine făcute

 

Liberalii brăileni au atacat din nou, la cea mai recentă conferinţă de presă susţinută la sediul partidului, situaţia gropilor de pe străzile municipiului şi a felului cum acestea sunt astupate de “Micatis Prod” SRL, firma patronată de Aurel Gropeneanu, care a câştigat în toamna anului trecut contractul de reparaţii stradale scos la licitaţie de Primărie. Consilierul judeţean Marian Sârbu le-a arătat jurnaliştilor câteva fotografii făcute de el cu telefonul mobil, pentru a demonstra calitatea îndoielnică a lucrărilor.  Potrivit lui Sârbu, imaginile respective fuseseră surprinse pe strada Grigore Alexandrescu, pe strada Oborului şi în zona Spitalului 3. “În faţa Spitalului 3, o plombă a ţinut doar două zile. Vorbesc serios! Aşa se lucrează. Am fotografii de la plombele actuale care sunt puse în faţa spitalului şi nici alea nu ajung la 6 luni, cât au termen de garanţie. Deci e un dezastru pe străzile din Brăila pe care domnul primar îl patronează. De ce? Pentru că aşa îi place dumnealui. Spune că totul e în regulă pentru că firma care face plombări are utilaje noi! Nu ştiu, probabil s-a plimbat şi dumnealui cu vreun rulou compactor prin curte pe acolo şi i-a plăcut cum funcţionează. Dar calitatea din păcate este mult mai proastă decât a celor pe care îi criticam înainte. Este jalnic pentru noi că am ajuns să plângem după lucrările făcute de Tancrad, Concivia şi cine a mai lucrat la Brăila. Ni s-a demonstrat că poţi avea einşpe mii de utilaje super noi, super performante, dar dacă nu ai cunoştinţele necesare, tot nu faci nimic”, a declarat Sârbu.

În completarea celor spuse de acesta, a avut o intervenţie şi preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, care a ţinut să îşi exprime nemulţumirea legată de faptul că, în ciuda calităţii scăzute a reparaţiilor, acestea sunt totuşi decontate de Primărie. “Plombele sunt măsurate şi urmează să fie decontate. Noi cerem să se oprească decontarea! Să nu intre la plată! Nici măcar să nu se facă recepţia pe aceste lucrări. Nu poţi să faci recepţia astăzi şi peste două zile să sară plomba respectivă. Dacă lucrările astea se plătesc este un abuz. Se cheltuie banii publici abuziv. E o bătaie de joc!”, a afirmat Dănăilă.

 

Reacţie dură a lui Dragomir

Au fost, totuşi, situaţii când firma “Micatis” a fost obligată să refacă anumite lucrări, pe care reprezentanţii Primăriei le-au considerat a fi necorespunzătoare, aspecte consemnate la vremea respectivă inclusiv de cotidianul nostru. De altfel, primarul Marian Dragomir a reacţionat destul de dur la acuzaţiile aduse de Dănăilă, referitoare la decontarea unor lucrări prost făcute. “E prost informat şi probabil că ar fi bine să-şi mai actualizeze turnătorii. Îl întreb public pe Alexandru Dănăilă cât timp a dormit în post, când era viceprimar, de ne-a lăsat cu un oraş plin de gropi şi fără niciun contract de reparaţii încheiat, aspecte care ne-au adus în situaţia de acum şi pe care administraţia actuală face tot posibilul să le remedieze?”, a răbufnit Dragomir. Referitor la calitatea lucrărilor executate de firma “Micatis Prod”, primarul recunoaşte că au fost probleme atunci când aceasta a început execuţia contractului, însă spune că între timp situaţia s-a mai schimbat. “E adevărat că au mai fost probleme, dar dacă acum o să mergeţi în zona Delfinului, pe strada de intrare către Administraţia Financiară, o să vedeţi că lucrările sunt la un alt nivel acolo. Deci ultimele lucrări sunt de o calitate mult mai bună, verificată de comisie”, a declarat edilul-şef, precizând că, din informaţiile pe care le are, firma “Micatis Prod” a început să îşi aducă în echipă oameni cu experienţă în domeniul reparaţiilor stradale, care ştiu mai bine ce au de făcut.

O reacţie destul de vehementă vizavi de acuzaţiile că lucrările sunt prost făcute a  avut şi Aurel Gropeneanu, patronul firmei “Micatis Prod”. Acesta afirmă că firma sa face tot posibilul să execute lucrări de calitate şi că toate plombele puse greşit au fost refăcute pe cheltuiala firmei. “PNL şi PSD se ceartă între ei pe funcţii şi pe posturi, iar noi picăm la mijloc. Ăştia care fac astfel de declaraţii vor funcţii peste trei ani, când or să fie alegeri, nu-i interesează cu adevărat situaţia străzilor. De ce nu-şi fac ei o firmă să vină să arate cum trebuie astupate gropile?Eu sunt dispus să merg pe teren cu domnul acesta, Sârbu, şi cu cine mai vrea de la PNL, să îmi arate care sunt plombele cu probleme. Dacă sunt într-adevăr puse greşit, de angajaţii noştri, le refacem imediat, pe cheltuiala noastră. Dar poate nici nu sunt puse de noi, că mai sunt plombe prin oraş puse de alte firme, anul trecut. Dacă am greşit, ne asumăm şi reparăm. Dar dacă suntem acuzaţi pe nedrept, ar trebui ca aceşti domni de la PNL să îşi ceară scuze public”, ne-a declarat Gropeneanu.

Patronul “Micatis Prod” ne-a mai spus că, de la 1 martie, lucrările de plombări vor reîncepe în forţă pe străzile municipiului, cu echipe formate din muncitori angajaţi recent, care au mai mai lucrat în domeniu. “Eu vreau ca până pe 15 iunie să finalizăm toate suprafeţele prinse în contract”, ne-a mai spus Aurel Gropeneanu.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii