Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ploile musonice fac ravagii în Asia

Autorităţile indiene au anunţat că peste 120 de persoane au decedat în ultimele săptămâni din cauza ploilor abundente, care au provocat şi în Pakistan moartea a 116 persoane. În ambele ţări, inundaţiile şi alunecările de teren au loc în fiecare an în timpul musonului.
În Birmania, ploile abundente din ultimele zile au provocat o creştere rapidă a nivelului apelor şi mai multe alunecări de teren, distrugerea a mii de case, de terenuri agricole, de poduri şi de drumuri.
„Un număr de 46 de persoane au murit şi mai mult de 200.000 de persoane au fost afectate de inundaţii în întreaga ţară", a declarat un oficial al ministerului afacerilor sociale din Birmania. Guvernul a declarat patru zone sinistrate în centrul şi vestul ţării, unde locuitorii au fost nevoiţi să fugă din calea apelor la bordul unor bărci şi plute improvizate.
În India, numai în Bengalul de Vest au murit cel puţin 48 de oameni, 5.600 de sate au fost afectate de inundaţii şi aproape 1,1 milioane de oameni au fost strămutaţi în tabere, conform autorităţilor guvernamentale. Echipele de salvare continuă să caute săteni în statul Manipur din nordul Indiei, unde patru corpuri au fost găsite într-un cătun îngropat sub un deal care s-a prăbuşit.

 
Categorie articol: 

Comentarii