Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A platit 1.500 de dolari pe trei cutii goale

Un brailean de 60 de ani a platit 1.500 de dolari pe trei cutii goale, citeva oale si lenjerii de pat. Pacalit fiind ca banii reprezinta un imprumut ce era gajat cu mai multe bunuri, barbatul a scos bani din banca si le-a dat unor necunoscuti. Cind a descoperit ca o parte dintre cutiile primite erau goale, si-a dat seama ca a fost inselat si a anuntat Politia.
Miercuri dupa-amiaza, Nicolae V. le-a spus politistilor ca doi barbati necunoscuti l-au indus in eroare si, in schimbul unei sume de bani, i-au lasat drept garantie trei cutii goale, in care trebuia sa fie seturi de oale din inox si alte bunuri. Cercetarile efectuate au stabilit ca cei doi s-au prezentat la locuinta reclamantului in urma cu o luna, pentru a-i oferi spre vinzare seturi de oale din inox. Deoarece atunci a refuzat, dar, probabil, a lasat sa se inteleaga ca totusi ar fi interesat, acestia au revenit dupa doua saptamini, au facut schimb de numere de telefon cu victima si, in ziua de 9 decembrie, au apelat-o cerindu-i imprumut suma de 700 de euro. A doua zi, barbatii s-au prezentat la domiciliul victimei si i-au lasat gaj patru cutii cu oale din inox, doua seturi de lenjerie pentru pat si un diplomat ce continea un set de tacimuri, in schimbul sumei de 1.500 dolari, pe care Nicolae V. a ridicat-o de la banca si le-a inminat-o celor doi, drept imprumut. Dupa plecarea acestora, victima a constatat ca trei dintre cutiile lasate gaj erau goale. "Politistii braileni au intocmit dosar penal sub aspectul savirsirii infractiunii de inselaciune si continua cercetarile pentru identificarea autorilor. Pentru a preintimpina astfel de neplaceri, brailenii sint rugati sa sesizeze Politia apelind 112 si sa retina cit mai multe date despre identitatea escrocilor, aspectul fizic si numarul de inmatriculare al autoturismului cu care se deplaseaza acestia. De asemenea, sa verifice intotdeauna bunurile pe care intentioneaza sa le cumpere de la diversi vinzatori stradali, cu toate ca este recomandat sa nu se apeleze la acest gen de comert, care este interzis de legislatia in vigoare", a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Potrivit descrierii facute de victima, suspectii au parul blond, virste cuprinse intre 30 - 40 de ani, accent strain si se deplasau cu un autoturism inmatriculat in strainatate, de culoare verde metalizat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii