Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Platini a prezentat proiectele UEFA preşedintelui Parlamentului European

Platini a spus că sportul, şi în special fotbalul, se confruntă cu diverse probleme în acest moment şi vrea sprijinul Uniunii Europene şi al Parlamentului European. Preşedintele UEFA a şi ţinut în luna februarie a acestui an un discurs în Parlamentul European.
Principalul subiect de discuţie dintre Platini şi Buzek a fost legat de protejarea modelului sportiv european, de specificitatea sportului şi autonomia federaţiilor sportive. Fostul internaţional francez i-a prezentat oficialului european şi proiectele legate de fair play-ul financiar în fotbal, program care este controlat de fostul premier belgian, Jean-Luc Dehaene, sau protecţia minorilor şi a cluburilor. Un alt subiect a fost cel privitor la pariurile din fotbal, în special cazurile de corupţie şi meciuri trucate, dar s-a discutat şi despre EURO 2012 şi rolul turneului de a ajuta relaţia dintre Estul şi Vestul Europei.
"Sunt foarte încântat că preşedintele Parlamentului European are aceleaşi opinii ca şi mine şi ne-a încurajat. Vreau să-i mulţumesc că este alături de noi şi a fost de acord să facă parte din Prietenii Fotbalului", a spus Michel Platini.
Buzek l-a felicitat pe Platini pentru propunerile legate de fair play-ul financiar şi consideră că iniţiativele UEFA sunt cruciale pentru fotbalul european. El a anunţat că în luna mai a anului viitor va avea loc un meci amical între membrii Parlamentului European şi cei ai parlamentelor europene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii