Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plasament in regim de urgenta pentru copiii din Tufesti

Copiii familiei din Tufesti care locuia sub cerul liber pe islazul comunei ar putea fi preluati de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC). Asistentii sociali si conducerea institutiei brailene considera ca micutii locuiesc in conditii insalubre si se afla in situatie de risc. Dupa ore intregi de discutii cu parintii, echipa DGASPC condusa de Alexandru Sculschi, director general, nu a putut convinge parintii sa lase cei 4 copii la Centrul Maternal, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul instantei pentru plasamentul in regim de urgenta a celor 4 minori.
Specialistii de la DGASPC au verificat apartamentul pus la dispozitie de Primarie si concluzia a fost ca locuinta este insalubra. Conducerea institutiei a solicitat igienizarea apartamentului, Alexandru Sculschi urmind a dona familiei mobilierul necesar. "Apartamentul oferit de Primarie trebuie igienizat. Acelea nu sint conditii de locuit. Am discutat cu familia care locuia intr-un cort, pe islaz si le-am propus parintilor ca mama si copiii sa fie gazduiti in Centrul Maternal pina cind va fi igienizat apartamentul. Au refuzat. Le-am propus apoi, ca macar pentru 2 saptamini, copiii sa fie preluati de noi. Au refuzat si aceasta varianta. Noi nu putem actiona in forta. Avind in vedere ca micutii se afla in situatie de risc, am solicitat instantei emiterea unei Ordonante Presedintiale pentru plasamentul in regim de urgenta a copiilor. Dupa pronuntarea instantei, micutii vor fi gazduiti la “Centrul de Primire in Regim de Urgenta pentru Copilul Neglijat, Abuzat, Exploatat”. Constatam o interventie tardiva a Primariei din Tufesti in acest caz", ne-a declarat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila. In cursul anchetei realizate de asistentii sociali, un satean din Tufesti s-a oferit sa sprijine familia in cauza, oferind locuinta sa. Cetateanul a explicat faptul ca urmeaza sa plece pentru doi ani in strainatate si ii poate ajuta pe Margareta Tataru si pe Daniel Stamate, parintii celor 4 copii cu virste intre 6 si 12 ani, punindu-le la dispozitie locuinta sa.
Reamintim ca familia din Tufesti locuieste de trei saptamini intr-un cort improvizat pe islazul comunei, dupa ce bunicii paterni au decis sa vinda casa, iar Margareta Tataru si Daniel Stamate, care locuiau in uniune consensuala, au ramas pe drumuri. Neavind bani sa locuiasca cu chirie, crescind impreuna patru copii, doi ai unuia, doi ai celuilalt, acestia au solicitat sprijinul Primariei, care le-a oferit o garsoniera in care nu numai ca nu se putea trai, dar nici macar nu se putea intra. Motivul - dirigintele Postei, unitate care detine spatiul de la parterul imobilului, inchide usa de la intrare in fiecare seara cind pleaca acasa, astfel incit accesul la garsoniera este imposibil. Reprezentantii DGASPC s-au deplasat si ieri la fata locului pentru a vedea cum decurg lucrarile de igienizare la garsoniera.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii