Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Planuri de vacanţă

Idei năstruşnice, timp liber, clipe de neuitat cu prietenii, petreceri adolescentine şi idile amoroase pe malul mării. Plimbări prin ţară, sau, de ce nu, ieşiri extravagante în afara graniţelor. În mod cert v-aţi dat seama că e vorba de vacanţa de vară, perioadă de care tinerii vor să profite din plin. Ce şi cât ne permitem, însă, devine o problemă discutabilă. Banala întrebare: "Ce facem vara asta?" pare să devină un clişeu, des întâlnit printre tinerii doritori de distracţie maximă. Am intervievat şi noi câţiva adolescenţi brăileni. Astfel am aflat ce planuri sau ce speranţe au pentru vara aceasta, dar am obţinut şi câteva sugestii, sfaturi şi încurajări chiar, pentru cei care încă nu s-au hotărât ce vor face în lunile următoare. Unii ne-au spus că vor munci, pentru a câştiga bani în plus pe timpul verii, în ţară sau străinătate, îmbinând pe cât posibil munca şi distracţia. Alţii însă au fost categorici: se vor hrăni din clepsidra distracţiei, neîncetat. Deci, let 's go !

Tatiana Urse: "Eu sper să mă bucur de o vară interesantă ca şi anul trecut. Prefer ca destinaţie muntele şi recomand această alegere tuturor tinerilor. Totodată , îmi doresc să am iarăşi oportunitatea de a pleca în tabăra de cercetaşi, organizată sub îndrumarea colonelului Costică Gavrilă. Este o experienţă minunată din punctul meu de vedere, iar zilele pe care le petrec în zonele frumoase ale ţării îmi dau o satisfacţie spirituală pe care nu mi-o doresc schimbată. An de an am asociat vacanţa de vară cu această tabără fiindcă a devenit o obişnuinţă pentru mine să plec alături de prieteni şi de ce nu, să îmi fac alţii noi. Pe lângă distracţia de care mă bucur din plin, aflu multe lucruri interesante împreună cu ceilalţi colegi de cercetăşie. Consider că pot să profit de vacanţa de vară, chiar dacă nu există prilejul de a părăsi meleagurile româneşti".
Veronica Pîrvu: "Nu m-am hotărât încă ce voi face în vacanţa de vară. Cât despre ceilalţi tineri, din câte am observat, aceştia aleg în locul distracţiei să muncească pe timpul verii în străinătate, deoarece acolo sunt mai bine plătiţi decât în ţară. Dar, ţinând cont că acolo va trebui să se întreţină singuri ( mâncare, cazare, ieşiri diverse etc), nu cred că ar putea fi o alegere prea bună de petrecere a timpului liber.
Mădălina Cristina: "Nu m-am gândit foarte bine la vara aceasta, dar în mod cert ideile îmi vor veni rapid. Este sezonul preferat al adolescenţilor, iar timpul meu liber este limitat. Din nefericire, nu am posibilitatea să părăsesc ţara, dar voi găsi puncte atractive şi totodată distractive în ţară. Cu gaşca de prieteni totul va fi deosebit. Sigur voi alege marea şi poate voi profita şi de aerul răcoros de munte. Ca popor suntem inventivi şi ajungem să ne distrăm cu puţini bani fiindcă nu punem preţ cu toţii pe acestă latură materială. E adevărat, nu există aşa mare diversitate în ceea ce priveşte călătoria în străinătate, dar avem propriul nostru mod de a ne bucura de timpul liber, de vară şi mai ales de anii frumoşi ai vieţii, înconjuraţi de prieteni, ascultând muzică bună, făcând glume. Vacanţa tot ne va binedispune pe fiecare. Trebuie să ştim să ne bucurăm de vară şi la preţuri mici, pe timp de criză".
Elena Alexandra Stîngă: "În această vară mi-am propus să mă relaxez primele două săptămâni de vacanţă. Pentru mine, relaxarea reprezintă plecarea cu familia la câteva mânăstiri din ţară, iar apoi câteva zile de neuitat la mare şi la rude. După care voi face o perioadă de timp pregătire la limba engleză, voi citi şi, printre picăturile de timp liber care îmi vor rămâne, voi merge la joking cu o prietenă. Feed back: cam acestea sunt planurile mele pentru vacanţa anului 2011. Ca sfat pentru ceilalţi tineri, să pleci afară nu e neapărat o soluţie bună de a câştiga nişte bani în plus pe timpul verii, deoarece mulţi dintre cei care pleacă pentru a câştiga un ban în mod cinstit o iau pe alte căi greşite, crezând că doar aşa vor câştiga mult mai mult, uitând scopul pentru care au plecat în străinătate. Aşadar, aveţi grijă la planul de vacanţă. Succes!".
Andreea Pandră: "Cred că se vor ivi destule ieşiri atât la mare cât şi la munte, ca şi în anii precedenţi. Voi profita de zilele libere şi îmi voi găsi activităţi, să simt că e într-adevăr vacanţă. Îmi doresc să am posibilitatea să plec şi vara aceasta în străinătate, din dorinţa de a-mi revedea o bună prietenă şi de a cunoaşte civilizaţia total diferită a Italiei. Dacă reuşesc să părăsesc pentru un timp ţara, pentru o distracţie cuvenită în străinătate, o să pot afirma că vacanţa mea a fost minunată".
Cătălina Iordache: "Nu am decis încă ce voi face în această vară. Unii tineri îşi petrec vacanţa de vară în străinătate. Job-urile acolo sunt o soluţie foarte bună pentru a câştiga bani, mai ales că în această perioadă nu sunt prea solicitaţi de şcoală. Deşi e bine să muncim măcar în timpul vacanţei, pentru a avea un venit propriu, job-urile sezoniere în străinătate nu se găsesc cât ai bate din palme. Nu toţi îşi permit să ajungă în străinătate, chiar şi pentru un loc de muncă temporar, cu toate că acolo ar câştiga mult mai mulţi bani".
Iulian: "Distracţie, distracţie, distracţie! Să vină vacanţa!"
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii