Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plan de urgenta anticriza

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) s-a reunit, vineri, la Bucuresti, in cadrul Conferintei Nationale, sub auspiciile unei teme care framanta intreaga societate romaneasca si nu numai, "Prioritati si masuri concrete anticriza".
Conferinta, la care au participat presedintele Romaniei, Traian Basescu, presedintele Senatului, Mircea Geoana si ministrul Economiei Adriean Videanu, a avut ca scop identificarea in comun a celor mai eficiente masuri, vizand mediul economic, social si politic din Romania, in conditiile crizei mondiale.
Dupa cum a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Federatiei UGIR Braila, Iulian Zamfir, "in cadrul reuniunii a fost prezentat un plan de masuri urgente pe care noi patronatele am cerut sa fie pus rapid in aplicare, pornind de la un tablou real al situatiei actuale ce trebuie sa aiba in vedere patru aspecte: contractia pietelor, cum finantam economia romaneasca, cursul de schimb, increderea investitorilor".
Patronatele autohtone reprezentative au solicitat autoritatilor adoptarea unor masuri de urgenta pentru atenuarea crizei economice, cum ar fi plata TVA la incasarea facturii, neimpozitarea indemnizatiilor de somaj si o compensatie de 1000-1.500 de euro la angajarea in domenii cu deficit de forta de munca. De asemenea, a precizat Iulian Zamfir, a fost subliniata necesitatea generalizarii neimpozitarii profitului reinvestit, astfel incat acesta sa nu fie valabil doar pentru domeniul tehnologiei.
"La toate doleantele noastre am primit asigurari ca masurile vor veni urgent din partea guvernului. In 2009, ne dorim organizarea unor intalniri lunare cu autoritatile pentru analizarea situatiei si luarea masurilor urgente care se impun. Ne dorim un dialog intre guvern, patronate si sindicate, un dialog deschis, punctual, sa fim parteneri, nu observatori la dialog", a mai spus Iulian Zamfir.
ACPR, organismul de reprezentare unitara a organizatiilor patronale reprezentative la nivel national, reprezinta miscarea patronala din Romania la nivel international, fiind membra cu drepturi depline a Organizatiei Internationale a Patronilor si a Business Europe, organizatia nationala reprezentativa si partenerul de dialog social la nivel european.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii