Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plan de pace în Ucraina, după întâlnirea Putin - Poroşenko

"Va fi pregătită o foaie de parcurs pentru a ajunge cât mai repede la un regim de încetare a focului care trebuie obligatoriu să fie bilateral", a precizat Poroşenko într-un comunicat dat publicităţii după întrevederea cu liderul de la Kremlin.
Poroşenko a mai spus că discuţiile multilaterale de la Minsk, la care au participat şi liderii din Kazahstan şi Belarus, dar şi şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, au fost "dure şi complexe".
Potrivit DPA, forţele armate rusă şi ucraineană şi comandanţii trupelor de grăniceri vor desfăşura consultări pentru a reglementa conflictul din estul Ucrainei.
La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat în noaptea de marţi spre miercuri că a discutat cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko despre necesitatea de a pune capăt vărsării de sânge în Ucraina, dar a precizat că ţine de autorităţile de la Kiev să stabilească condiţiile pentru o încetare a focului cu separatiştii rebeli.
În acelaşi timp, a precizat Putin, dacă va începe procesul de încetare a luptelor, Rusia va contribui la dialogul pentru restabilirea păcii. "Rusia va face totul pentru procesul de pace, dacă acesta începe", a declarat presei Putin, potrivit AFP.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii