Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pizzeria «Arena», în «aluat» nou

• după ce şi-a schimbat locaţia, în octombrie 2017, “Arena” vine cu reţete noi şi delicioase • Pizza “Salsiccia”, “Trentina” sau “Prosciuto Crudo” sunt doar câteva dintre acestea • cuptorul cu flacără coace aluatul bine, nu-l arde şi îi oferă un gust deosebit • în curând, “Arena” ne va surprinde cu pizza-desert, dar şi cu reţete speciale pentru persoanele intolerante la gluten

 

Pizzeria “Arena” a trecut, în ultimul an, prin mai multe schimbări menite să-i surprindă şi să-i fidelizeze pe brăilenii amatori de pizza. A început cu locaţia, mutându-se în toamna lui 2017 din cartierul Viziru, pe strada Roşiori, nr. 122, aproape de intersecţia cu strada Şcolilor. Apoi, a urmat înlocuirea cuptorului electric cu cel cu flacără, gustul fiind îmbunătăţit, aşa cum au remarcat clienţii. Meniul s-a extins cu câteva reţete noi şi foarte delicioase, adăugate special pentru un plus de savoare. Şi cum ai putea rezista să nu comanzi o pizza cu carne tocată, fenicul, usturoi şi vin alb spre exemplu? Sau una cu prosciuto crudo? Şi de ce să nu revii să comanzi la Pizzeria “Arena” dacă gustul te-a surprins, iar aluatul a fost făcut ca la carte?

Şi dacă tot a venit vorba despre aluat, îl lăsăm pe Sorin Marin, cel care a dat viaţă Pizzeriei “Arena”, să ne povestească puţin din secretele sale. “Am schimbat cuptorul electric şi am început să facem pizza pe vatră la un cuptor mixt pe lemne şi pe gaz, ceea ce a atras clienţii. Avem un aluat cu dospire lentă, de minim 24 de ore, pentru o mai bună digestie. Comparativ cu cuptorul electric care usucă blatul de pizza, cel cu flacără lasă aluatul mai moale, are o coacere mai bună şi gustul e diferit de cel pe care-l avea la cuptorul electric, asta o spun şi clienţii, nu numai noi”, a spus Sorin Marin, patronul pizzeriei.

Acesta a menţionat câte ceva şi despre noile reţete introduse în meniu, dar ne-a împărtăşit şi planurile sale de viitor: pizza-desert şi o reţetă specială de pizza pentru persoanele al căror organism este intolerant la gluten. “Ca reţete, am introdus «Salsiccia», e o reţetă cu carne tocată, cu fenicul, usturoi şi vin alb, e pregătită de noi aici. O regăsim şi în meniul de paste, în combinaţie cu ciuperci, sos alb şi sos de smântână. Pe lângă pizzele clasice cerute de piaţa brăileană, mai avem pizza cu anchoa, prosciuto crudo, speck. Acum intenţionez să intru pe piaţă cu pizzele desert. Am făcut nişte probe pe Facebook şi am văzut că am avut un feedback foarte bun şi chiar vreau să încerc treaba asta. Mai e un segment de piaţă pe care nu-l abordează nimeni, dar va trebui să mai aştept puţin, e vorba de pizzele cu aluat integral şi partea de pizza şi paste care se adresează celiacilor - persoanelor intolerante la gluten. Trebuie oameni foarte bine pregătiţi pentru pasul acesta. La cel mai mic contact cu făina normală, clientul riscă să aibă probleme foarte mari şi nu vreau asta”, a adăugat sursa citată.

Deşi cea mai vânduta pizza rămâne “Arena” - specialitatea casei -, nu mai e mult până pe lista “Most Wanted” a brăilenilor vor ajunge “Salsiccia”, “Trentina” sau “Prosciuto Crudo”. Asta nu înseamnă că există o schimbare a gustului, ci o dorinţă de a încerca ceva nou, fapt pentru care pizzarii de la “Arena” sunt extrem de atenţi când vine vorba de reţete noi, căci nu trebuie să-şi dezamăgească potenţialii clienţi. Ori, dacă se întâmplă să dea greş, căci numai cine nu munceşte nu greşeşte, aceştia o iau ca pe o lecţie importantă în domeniul culinar, din care au învăţat ce să facă sau să nu mai facă pe viitor.

În bucătăria “Arena” nu se pregătesc doar pizze, ci şi paste ori meniuri. “Chiar avem reţete noi la paste, «Salsiccia» cu ciuperci, «Tortellini» - e pasta tortellini care îmbracă o bucată de carne, de brânză, spanac ori o combinaţie între acestea şi se amestecă cu sos. Cele mai vândute paste sunt «Al Forno», «Don Alfredo» şi cele cu dovlecel”, ne-a mai spus Sorin Marin.

 

Acum şi comenzi online

Dacă v-am făcut curioşi să încercaţi pizzele sau pastele de la “Arena”, atunci puneţi mâna pe telefon şi formaţi 0740.361.272 sau 0734.693.683 şi plasaţi comanda dumneavoastră. Ori, dacă vă e mai simplu să comandaţi online, intraţi pe site-ul pizzeriei: www.pizzeriaarena.ro şi adăugaţi în coşul virtual produsele dorite, apoi finalizaţi comanda.

Transportul e gratis pentru o comandă minimă de 30 lei în orice zonă din municipiu, iar pentru localităţile vecine (Vărsătura, Lacu Sărat şi Cazasu) comanda minimă trebuie să fie de 50 lei. Programul este de luni până vineri, între orele 12.00 - 22.30, iar în weekend de la ora 12.00 la 23.30.

Vă dorim poftă bună!

 

Cine este în spatele Pizzeriei «Arena»

Dacă aţi lecturat până aici, înseamnă că vreţi să aflaţi cine e în spatele pizzelor gustoase de la “Arena”. Chiar patronul, maestrul pizzar Sorin Marin, care nu se dă la o parte când vine vorba de munca în bucătărie. De altfel, el a participat frecvent la concursuri de pizza din ţară şi a obţinut premii naţionale şi internaţionale. Până să facă din pizza o artă însă, drumul a fost lung. În anul 2000, Sorin Marin a intrat pe piaţa muncii, angajându-se pe post de bucătar la o pizzerie din municipiu. După şase ani, a plecat la un curs de calificare de pizzari, la Verona, în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. A rămas în Italia după finalizarea cursului, angajându-se la un hotel, dar ideea de a reveni în ţară şi de a-şi deschide propria afacere începuse să prindă contur în mintea sa. A reuşit să strângă bani, şi-a cumpărat un apartament în Brăila, pe care l-a vândut ulterior, pentru a-şi face pizzerie. “Din 2014, sunt «ghimpe-n coastă» (râde), Nu sunt la nivelul altor pizzerii, dar ne bagă şi pe noi lumea în seamă şi ne apreciază”, ne-a spus Sorin Marin.

La primul concurs de pizza a participat în anul în care şi-a făcut propria afacere. În 2014, la Cluj. A obţinut locul III la pizza black-box. “Primeai o cutie neagră ce conţinea mai multe ingrediente şi trebuia să combini gusturile. Aveai un ingredient-cheie care conta foarte mult la gust”, ne-a explicat Sorin. În 2015, a câştigat locul I la proba pizza creativă, când a folosit ca ingrendiente hribi, brânză de capră, roşii cherry şi chives. Anul 2016 i-a adus două premii: locul II la pizza clasică şi tot locul II la pizza alternativă.

Anul acesta, în luna martie, Sorin Marin s-a clasat pe locul III la pizza creativă, după ce a făcut o pizza cu aluat negru, cu făină de susan, cremă de mascarpone şi zmeură. “Chiar a prins foarte bine pizza asta. Avea gustul foarte bun şi arăta bine vizual. Anul acesta nu cred că mai particip la vreun concurs. Mi-ar plăcea să particip la un concurs internaţional, pe viitor”, ne-a mai spus patronul pizzeriei “Arena”.

Înrebat dacă are de gând să introducă în meniul “Arenei” pizzele pe care le-a realizat în cadrul concursului, Sorin Marin a fost sceptic, spunând că brăilenii nu s-au arătat foarte deschişi la o schimbare majoră în domeniul culinar. Dar... niciodată nu se ştie. Ce ştie însă cu certitudine este că va  menţine întotdeauna sus ştacheta şi nu va face niciodată rabat de la calitate, pentru că, spune el, fiecare ingredient are o menire într-o pizza, dar cel mai important rămâne clientul.

 
Categorie articol: 

Comentarii