Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piturca, in "vizita" la DNA

Selectionerul Victor Piturca, acuzat in dosarul "valiza" pentru favorizarea infractorului, a plecat de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) dupa aproximativ 30 de minute, declarind ca "a fost o chestie de prezenta".
Intrebat pentru ce a fost chemat marti de procurorii anticoruptie, Piturca a refuzat sa faca orice comentariu.
In urma cu o zi s-a prezentat la DNA si finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, care a semnat un proces-verbal prin care arata ca isi va folosi dreptul de a nu da declaratii pe parcursul urmaririi penale.
De asemenea, in urma cu o saptamina, procurorii anticoruptie i-au prezentat acuzatiile selectionerului Victor Piturca, de favorizare a infractorului, respectiv a lui Gigi Becali. Victor Piturca a fost adus la DNA dupa ce a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni, in baza unui mandat de aducere.
In dosarul "valiza" procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala, in data de 7 mai, fata de George Becali, finantator al clubului de fotbal "Steaua Bucuresti", acuzat de doua infractiuni de dare de mita, Teia Sponte, acuzat de complicitate la dare de mita, Anton Dobos, presedintele clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mita si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, acuzat de complicitate la luare de mita.
In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca, in data de 11 mai 2006, Becali George, finantator al Clubului de fotbal Steaua Bucuresti, "a facut o promisiune ferma" jucatorilor de fotbal de la FC "Gloria 1922 Bistrita" oferind acestora cite 5.000 de euro in cazul obtinerii unui rezultat de egalitate sau cite 10.000 de euro in caz de victorie in meciul cu echipa FC "Rapid Bucuresti" ce urma sa aiba loc a doua zi.
In perioada 5-7 mai anul acesta, Becali "a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane de euro" lui Dobos Anton, presedintele clubului "Universitatea Cluj", precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Rominiei 2007-2008 din data de 7 mai 2008 clubul universitar "sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate" in meciul cu echipa "CFR 1907 Cluj", contracandidata echipei FC "Steaua Bucuresti" la cistigarea titlului de campioana.
"In aceste activitati a fost angrenat si Bendorfean Traian, cunostinta a lui Dobos Anton", mai spune DNA.
Pe 7 mai, asupra lui Sponte Teia, aflat in Cluj Napoca, a fost gasita suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizata de procurori prin instituirea sechestrului asigurator in baza articolului 163 din Codul de procedura penala, raportat la articolul 255, alineatul 4, Cod penal.
In 23 mai, intr-o conferinta de presa, finantatorul Steaua, Gigi Becali, declara ca are un act de vinzare-cumparare pe un teren din Cluj, datat cu 20 de zile inaintea meciului U Cluj - CFR Cluj, iar printre martori a semnat si selectionerul "tricolorilor", Victor Piturca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii