Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Piturca ramine indiferent de rezultatul meciului cu Franta"

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, marti, ca selectionerul Victor Piturca va ramine in functie indiferent de rezultatul meciului cu Franta din preliminariile CM 2010, decisiva pentru calificare urmind sa fie partida cu Serbia .
"Daca matematic nu mai avem sanse, a spus ca se retrage. Trebuie sa-i dam posibilitatea sa continue cit are sanse. Daca se retrage, trebuie sa gasim solutii si vom gasi, oricine poate fi inlocuit. Daca Piturca nu mai are sanse, va pleca, cel care va veni va avea timp sa pregateasca startul preliminariilor pentru 2012. Piturca ramine indiferent de rezultatul meciului cu Franta, parerea mea este ca decisiv va fi meciul cu Serbia din martie. Sper sa gaseasca cea mai buna solutie sa nu piarda meciul cu Franta", a spus Sandu, care nu a exclus o intoarcere a lui Mircea Lucescu la nationala in viitor, ca antrenor sau director tehnic.
Mircea Sandu a afirmat ca ar fi o surpriza ca nationala Romaniei sa invinga reprezentativa Frantei. "Franta a dat chix la Euro, ca si noi, dar nu putem sa ne comparam ca infrastrucutra, centre, arie de selectie. Franta are cel putin 40 de jucatori care pot evolua pentru nationala. Mai avem multi ani sa ajungem la nivelul Frantei, Olandei, Angliei sau Italiei. Cred ca in 30 de metri ai lor putem sa speculam si sa marcam. Ar fi o surpriza daca am bate Franta, fara doar si poate. Poate nu e Anelka dar mai sint vreo patru care il pot inlocui fara probleme. Franta e puternica de la mijloc in sus. Echipa nationala a fost sustinuta intotdeauna cum trebuie la Constanta. Daca pierdem cu Franta, pierdem foarte mult din sansele de calificare. Cu 20-22 de puncte sint sanse mari pentru locul doi", a spus Sandu la GSP TV.
Presedintele FRF a mentionat ca revenirea lui Mutu si Chivu este un cistig. "Nu putem risca cu Pantilimon sau Gaman la acest meci. Poate Gaman va ajunge in viitor un mare fundas central, cum e acum Goian sau cum era Prodan. In afara de cei convocati de Piturca, mai erau vreo cinci care puteau ajunge la nationala. Ghionea a facut un gest necugetat in Feroe, care ne-a costat 10.000 de franci. Cu Mutu si Chivu echipa va creste, fara ei e greu. Mutu poate scoate din joc doi-trei jucatori, executa lovituri libere, marcheaza. La meciul cu Lituania ne-a lipsit un lider, Goian nu a putut fi un lider, spre exemplu. Radoi a considerat ca poate juca si al doilea meci dupa cel cu Fiorentina. Eu cred ca nu a riscat la Florenta, ci la al doilea meci, cu Otopeni. A crezut ca poate juca si al doilea meci. Nu putem interveni in politica clubului", a comentat el.
Mircea Sandu a precizat ca arbitrul Sebastian Coltescu are calitati si poate reveni. "S-o fi certat cu cineva, aia au sunat, el o fi spus: plecati, ca daca nu ma arunc. A mai gresit, ultima oara la Brasov cu Medias, dar nu ca ar fi fost cumparat de cineva. Si in 2007 a avut probleme, am discutat cu el, a spus ca i-a murit bunica, a spus ca divorteaza, dar ca isi revine. Nu cred ca a vrut sa se sinucida. Se face un caz pentru a fi si eu atacat", a adaugat conducatorul FRF.
Comentind situatia de la Rapid, Sandu a spus ca este tot in lume se striga impotriva jucatorilor si a conducatorilor, dar ca este inadmisibil ca suporterii sa arunce cu obiecte in cel care investeste, actionarul Fathi Taher.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii