Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pitulice, atacatorul tinerei de pe Mihai Bravu, trei ani după gratii

• două instanţe de judecată l-au condamnat pe recidivistul Mitică Pitulice la 3 ani de închisoare cu executare în penitenciar • în iulie 2016, Pitulice a doborât-o pe o adolescentă la pământ, ca să-i sustragă telefonul mobil • victima, care se pregătea pentru admitere la facultate (la proba sportivă) l-a muşcat de deget, l-a zgâriat şi a strigat după ajutor, iar tâlharul a fost pus pe fugă de o vecină 

 

Sentinţă definitivă în cazul atacului mârşav de pe strada Mihai Bravu, din vara anului trecut. Judecătoria Brăila, mai apoi şi Curtea de Apel Galaţi, l-a condamnat pe recidivistul Mitică Pitulice, în vârstă de 36 de ani, originar din satul Tătaru, comuna Dudeşti, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie calificată. Condamnarea lui Pitulice este definitivă. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în noaptea de 15/16 iulie 2016, recidivistul Pitulice, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a atacat în scop de jaf o adolescentă pe strada Mihai Bravu din municipiu, cu scopul vădit de a-i sustrage telefonul mobil pe care-l avea în mână. Spre surprinderea atacatorului, victima s-a apărat cu multă înverşunare, fiind, în final, salvată de o vecină care i-a auzit strigătele de ajutor şi care l-a pus pur şi simplu pe fugă pe autorul agresiunii.

 

Victimă salvată de intervenţia unei vecine

Potrivit procurorului de caz, în seara zilei de 15 iulie 2016, în jurul orei 23:30, brăileanca I.T., locatar pe strada Mihai Bravu, s-a decis să iasă din casă şi să alerge pe trotuar, ea urmând să dea admiterea la facultate, care cuprindea şi o probă sportivă. Tânăra folosea drept cronometru telefonul mobil marca Samsung Galaxy Grand Prime, pe care-l ţinea în mână.

La scurt timp după ce a ieşit în stradă, viitoarea studentă a observat că, din sens opus, se apropia mergând “pe şapte cărări”, în zig-zag, un ins de vreo 30-35 de ani, având părul blond şi în jur de 1,70 metri înălţime, îmbrăcat cu blugi şi cu o bluză de culoare gri. Potrivit anchetatorilor, brăileanca ieşită la alergat a observat că, în momentul în care s-au intersectat, străinul a privit-o insistent şi asta i-a provocat o oarecare nelinişte.

Intuind parcă ce va urma, tânăra s-a oprit şi l-a lăsat pe individ să se îndepărteze, după care a început să alerge pe trotuar, în direcţia opusă celei în care plecase suspectul. În continuare, ajunsă în capătul străzii Mihai Bravu, victima s-a întors, alergând de data aceasta către strada Albinei, având în mână telefonul mobil Samsung, cu care se cronometra.

Culmea, după doar câţiva metri parcurşi în fugă, tânăra l-a văzut din nou pe bărbatul cu care se intersectase la ieşirea din casă.

“Când persoana vătămată I.T. s-a intersectat cu inculpatul, iar acesta s-a năpustit asupra ei, apucând-o de ambele braţe, pe la spate. Fata a început să se zbată şi să ţipe, moment în care bărbatul a încercat să-i pună mâna la gură. Nu a reuşit, deoarece persoana vătămată l-a muşcat de degetul mare al mâinii stângi, iar acesta a trântit-o la pământ. În urma căzăturii, persoana vătămată nu a scăpat din mână telefonul mobil, însă l-a zgâriat în zona cefei pe autorul agresiunii”, precizează procurorul din cadrul PJ Brăila.

Anchetatorii spun că recidivistul a încercat din nou să-i smulgă fetei din mână telefonul mobil, însă nu a reuşit. Auzind strigătele de ajutor ale victimei, o brăileancă de bună credinţă, N.N., locatar pe aceeaşi stradă Mihai Bravu, a ieşit iute din curte şi i-a poruncit tâlharului să lase fata în pace. Surprins de intervenţia femeii, autorul agresiunii - aflat de data aceasta în inferioritate numerică - a rupt-o la fugă, fără telefonul mobil pe care pusese ochii.

Ajunsă acasă, tânăra atacată pe stradă şi speriată de moarte i-a povestit mamei ce i s-a întâmplat, iar aceasta a sesizat imediat poliţia. La scurt timp de la preluarea apelului la 112, la faţa locului şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie care a făcut un tur al zonei, împreună cu victima, în speranţa că vor da de urmele atacatorului. Recidivistul Mitică Pitulice a fost depistat în apropiere de locul unde s-a petrecut agresiunea şi a fost dus la sediul poliţiei, pentru audieri. Tânăra devenită victimă l-a recunoscut pe agresor fără nicio problemă, iar oamenii legii au constatat că recidivistul era zgâriat în zona cefei şi că avea o leziune la deget, aşa cum le povestise tânăra. Pitulice, însă, nu a recunoscut acuzaţiile puse pe seama sa.

Întrebat de unde provin leziunile pe care le avea pe corp, recidivistul a afirmat că, în ziua precedentă, cărase nişte saci cu cereale şi că s-a zgâriat în ei. Totodată, a afirmat că în acea seară avea o întâlnire amoroasă cu o anume Adelina, femeie de moravuri uşoare. A precizat mai apoi că, de fapt, Adelina era chiar tânăra care-l acuzase de agresiune şi că aceasta a început să ţipe, vezi Doamne, pentru că “nu s-au înţeles la preţ”.

Afirmaţiile recidivistului Mitică Pitulice nu i-au convins pe anchetatori. Autorul atacului de pe strada Mihai Bravu a fost reţinut 24 de ore, iar mai apoi arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată.
Categorie articol: 

Comentarii