Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pitis, Rautu, Socaciu si Mitica Popescu, actionari la FC Rapid SA

Artistii Florian Pitis, Colea Rautu, Victor Socaciu, Mitica Popescu au devenit actionari la SC FC Rapid SA, alaturi de alti 60 de suporteri giulesteni, care au cumparat actiuni de la omul de afaceri Jean Valvis.
Printre cei care au devenit actionari se mai afla membri ai Clubului Aristocratic Rapid precum Mihai Pirvu, Dan Grigore, Cristian Troncota, Ovidiu Nahoi si Dan Puican, dar si alte persoane publice ca Nicu Constantin, Horia Brenciu, Cristian Poteras, Bogdan Marin, Lucian Ionescu, Ilie Dobre si Razvan Tomosoiu. Acestia au cumparat cu 10 lei bucata, intre 5 si 10 actiuni de la Jean Valvis, in timp ce ceilalti suporteri, care posteaza de obicei mesaje pe site-ul forzarapid.ro, au achizitionat cite o singura actiune. In total, omul de afaceri greco-elvetian a vindut 193 de actiuni, din cele 540 pe care le detinea direct la SC FC Rapid SA.
Jean Valvis a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa ca initiativa sa de a vinde actiuni suporterilor nu a fost "o campanie electorala". "Conceptul de “socios” e un pas unic in miscarea fotbalistica de la noi. sintem primul club care facem asta in Romania. M-am gindit, de ce sa fie doar Jean Valvis in opozitie la Rapid, de ce sa nu fie un grup care sa promoveze ideea unui Rapid european? Impreuna sper sa demonstram ca Rapid e cel mai popular club si ca poate deveni brand-ul numarul 1 in Romania. Oricum, cei care au devenit actionari, trebuie sa fie constienti ca nu este deloc placut sa fii in opozitie cu George Copos", a afirmat Valvis.
Cei 64 de noi actionari au dreptul de a participa la Adunarile Generale ale SC FC Rapid SA, insa Jean Valvis sustine ca se pot pune piedici in calea acestei intentii. "Daca cineva nu doreste ca poporul rapidist sa vina la Adunarile Generale ale clubului va gasi piedicile necesare pentru a face acest lucru. Dar eu sint convins ca domnul Copos se va bucura de prezenta suporterilor in Adunarea Generala. Il felicit pentru titlul de “investitorul anului” primit si sper ca acum sa nu-i mai fie jena sa efectueze auditul financiar la AFC Rapid", a spus ironic Jean Valvis.
Actorul Nicu Constantin, prezent la conferinta de presa, a explicat ca grupul suporterilor-actionari nu incearca o diversiune in cadrul clubului. "Sa nu se creada ca sintem la o sedinta de diversiune. Nu incercam sa facem asa ceva, noi sintem aici din dragoste pentru Rapid. Iar daca e sa fiu si eu prost crescut, o sa-mi arat si eu ciorapii la televizor. Uitati, sint visinii, de rapidist", a spus Nicu Constantin.
Artistul i-a transmis principalului actionar al FC Rapid, George Copos, sa nu mai "tipe" la jucatori. "Fotbalistii sint artisti. Iar conducatorii nu trebuie sa tipe la ei. Asta inseamna profesionalism. Sa nu-i mai ... - ca nu vreau sa spun - pe la spate ca ii doare. Sa ii lase in pace sa joace", a adaugat Nicu Constantin.
Presedintele Clubului Aristocratic Rapid, Mihai Pirvu, sustine ca a acceptat sa devina actionar la Rapid ca o ultima sansa pentru succesul echipei Rapid. "Este o ultima incercare pentru un dialog institutionalizat cu George Copos in vederea rezolvarii problemelor Rapidului. Iar prima dintre acestea este redobindirea titlului de cea mai iubita echipa din Romania, asa cum era inainte de 1989", a precizat Pirvu.
Artistul Florian Pitis si-a motivat dorinta de a deveni actionar prin faptul ca "o iubire fanatica pentru Rapid" e tratata ca o afacere. "Pentru noi, ca suporteri, e important ca Rapid sa joace bine, nu rezultatul sau locul din clasament. Din pacate, o iubire fanatica e tratata ca o afacere. Sper ca glasul nostru sa fie acum auzit. Pentru mine este o sansa mare", a mentionat Pitis.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii