Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pistolar judecat pentru tentativa de omor si alte patru infractiuni

In virsta de 25 ani, Antonel Stoian, individ intors de curind din Spania - unde a fost arestat de doua ori, pentru furt si delicte la regimul strainilor -, a fost trimis in judecata, de acesta data pentru tentativa la omor calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, violare de domiciliu, distrugere si conducere sub influenta alcoolului.
Potrivit anchetei penale desfasurate de procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, intre inculpat - care s-a intors din Spania cu un "Hyundai" - si Marian Varzaru, zis "Taranu", exista "o relatie dusmanoasa". In noaptea de 5/6 noiembrie 2008, Stoian l-a alergat pe "Taranu" printre blocuri si chiar a aruncat cu o toporisca dupa el. Respectivul s-a refugiat in apartamentul unei matusi, situat la parterul blocului 7 din Viziru I. Agresorul a dat buzna in locuinta, dupa el, dupa ce-a lovit cu toporisca in usa, fiind "temperat" de catre proprietara. In ciuda faptului ca a fost amenintat cu moartea, "Taranu" nu a depus plingere impotriva scandalagiului. Inutil sa mai precizam ca agresorul a negat savirsirea faptei.
Cum Marian Varzaru ("Taranu") e bun prieten cu Iulian Cristian Doda si Cristi Nisipeanu, Antonel Stoian si-a varsat nervii si asupra lor. Potrivit anchetatorilor, in noaptea de 27/28 noiembrie 2008, ora 23.00, inculpatul - care se afla in autoturismul "Hyundai" cu numarul de inmatriculare MA 3597 CF - i-a urmarit pe respectivii pe mai multe strazi din Radu Negru si pina pe strada Ghioceilor, in spatele Catedralei din Bariera. Doda, Nisipeanu si Varzaru se aflau in "Loganul" BR-11-YIJ. De frica lui Stoian, ei s-au decis sa ascunda masina pe Aleea Soarelui, linga Scoala 4, si sa se refugieze in apartamentul fratelui lui Doda, situat in vecinatate. Iulian Doda, care era la volan, a oprit la locul indicat, insa agresorul a accelerat si a frinat linga ei, reusind sa-i surprinda. Oamenii legii precizeaza ca, in acel moment, Stoian a scos un pistol cu munitie de razboi marca "Glock" de sub scaun si, prin geamul portierei, a tras un foc in directia lui Cristi Nisipeanu, impuscindu-l in git. Dupa incident, el a parasit Braila, fiind retinut pe raza orasului Ianca.
Initial, Nisipeanu a fost transportat la Spitalul Judetean Braila, insa ulterior, data fiind gravitatea leziunilor, a fost dus la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Bucuresti, medicii reusind sa-i salveze viata si sa-i extraga glontul de 9 mm din zona cervicala, mai precis dintre vertebre, unde ramasese fixat. El va avea nevoie de 100 de zile de ingrijiri medicale, insa va fi reexaminat dupa 6 luni, intrucit ar putea ramine infirm pe viata. Mai trebuie precizat ca, in momentul in care a fost capturat, pistolarul avea in incarcator 5 cartuse de 9 mm si era sub influenta alcoolului. In torpedou, Stoian avea un cutit, iar in portbagaj o bita de baseball si o toporisca. Dupa o prima perchezitie, agresorul a incercat sa fuga din sediul Politiei Ianca. A fost "recuperat", dus in Arestul IPJ si, ulterior, prezentat instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva. Intrebat de unde are pistolul militar cu munitie de razboi - la noi, doar "mascatii" DPIR mai au pistoale "Glock" - inculpatul a declarat ca pur si simplu "l-a gasit in Parcul Monument, pe cind isi plimba ciinele" (?!), ca l-a examinat si ca l-a folosit o singura data", tragind asupra unui individ inarmat cu o bita.
Cazul se afla in atentia magistratilor de la Tribunalul Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii