Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pistoale din al doilea razboi mondial, gasite intr-o biserica

Doua pistoale din al doilea razboi mondial au fost gasite, luni, in peretele turlei bisericii din localitatea Silistraru. Descoperirea a fost facuta de mesterii care executau lucrari de renovare in interiorul lacasului de cult, care s-au trezit cu armele ca picate din cer.
Biserica din Silistraru, construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, initial din lemn, a fost supusa cativa ani mai tarziu unor ample lucrari de consolidare. De fapt, zidului initial i-a fost adaugat un altul, din caramida, astfel ca intre cei doi pereti a ramas un spatiu gol. Ieri, cand mesterii au indepartat tencuiala de pe peretii de lemn ai podului, pistoalele au cazut din turla, prin despartitura dintre ziduri. Speriati, oamenii au alertat Politia, la fata locului ajungand lucratorii Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice. Oamenii legii au constatat ca acestea prezentau urme avansate de rugina si ca in incarcatorul unui pistol se aflau trei cartuse, iar in celalalt sase, posibil cu glont. Mai mult decat atat, unul dintre pistoale era armat. Politistii nu vor mai putea stabili daca pistoalele au fost sau nu folosite, insa incearca sa afle cum au ajuns in acel loc. "Din primele verificari a rezultat ca, in perioada 1924 - 1974, biserica a fost administrata de preotul Vasile I. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, pistoalele si munitia fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor", a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Pistoalele, de calibrul 9 mm, sunt inscriptionate "Fabrique Nationale - Herstal Belgique - Browning's Patenti" si "P. Beretta - cal.9 Scurt - M 1934 - brevet. Gardone V.T 1941". Acesta din urma a fost fabricat in Italia, pentru Armata Romana, modelul fiind utilizat de ofiteri in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Comanda era de 61.000 pistoale, insa au fost livrate doar 40.000, ultimul transport datand din august 1941.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii