Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Piraţilor" brăileni care i-au jefuit pe bulgari li s-a înfundat

* din cercetări a rezultat că suspecţii efectuau activităţi de pescuit ilegal şi sustrăgeau marfă de la bordul navelor din zonă

Poliţiştii au reuşit să dea de urma piraţilor care au jefuit nava bulgărească acostată în apropierea localităţii Gropeni. Lucrătorii de la Poliţia Transporturi au stabilit că, printre hoţii care au participat la furtul celor aproximativ 3.000 kg de orz de pe navă, se numără patru localnici din Gropeni. Din cercetări a rezultat că suspecţii efectuau activităţi de pescuit ilegal, pe Fluviul Dunărea, şi sustrăgeau marfă de la bordul navelor din zonă. Suspecţii au fost săltaţi de oamenii legii în urma unor descinderi domiciliare.
Potrivit poliţiştilor, în noaptea de 10 spre 11 iulie, autori necunoscuţi au sustras cereale din magazia unui şlep, sub pavilion bulgăresc, acostat la circa 100 de metri de malul stâng al Fluviului Dunărea, în apropierea localităţii Gropeni. În urma verificărilor efectuate la bordul navei, împreună cu organele Căpitaniei Brăila şi Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila, s-a constatat faptul că sigiliul aplicat la bordul babord al navei este rupt, fiind găsit, ulterior, pe una din urechile de la sistemul de asigurare al magaziei încărcată cu orz. "Pe puntea navei, pe ambele borduri, au fost găsite urme de cereale provenite din cala magaziei, indicând faptul că autorii au sustras orzul prin ambele borduri, fiind posibil ca sustragerea să se fi efectuat cu două sau mai multe ambarcaţiuni. Efectuându-se scotociri pe malul stâng al fluviului, la circa 200 metri în amonte, spre localitatea Tufeşti, au fost identificate urme de cerelale, respectiv orz, precum şi urme ale unei căruţe pe direcţia localităţii Gropeni", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.
Bănuind că autorii furtului ar putea fi din Gropeni, ieri, poliţişti de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi şi de la Biroul Judeţean de Transporturi Brăila, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Brăila şi jandarmi au efectuat patru descinderi şi percheziţii domiciliare la locuinţele a patru suspecţi, toţi din comună. Oamenii legii aveau informaţii că cei în cauză au participat la furtul cantităţii de aproximativ 3.000 kg de orz de pe navă. De la domiciliile numiţilor Vasilică P. (39 de ani), Lică Z. (23 de ani), Vasile Z. (30 de ani) şi Ion C. (48 de ani) au fost ridicate în vederea cercetărilor 51 de plase de pescuit, tip monofilament, în lungime totală de 2.400 metri, două instalaţii electrice confecţionate artizanal pentru pescuit electric şi un generator de curent, 3 motoare de bărci, 7 kg puiet din specia sturion şi 1,5 tone de orz, în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei. Poliţiştii de la transporturi continuă activităţile de verificare şi cercetare asupra celor patru persoane suspecte, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, braconaj piscicol şi deţinerea de scule de pescuit interzise. Ei nu exclud varianta ca din grupul infracţional să mai facă parte şi alte persoane.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii