Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pina pe 15 septembrie scolile din judet vor fi pregatite

Pina la inceperea noului an scolar mai sint doar patru saptamini, iar scolile din mediul rural se grabesc si ele sa finalizeze lucrarile de investitii, a spus ing. Gabriela Bunda, angajat al Inspectoratului Scolar care se ocupa de reparatii si investitii in sistemul de invatamint. Se fac lucrari de reabilitari si de realizare a utilitatilor. Aceste ultime proiecte s-au facut pentru scolile care aveau cladirile reparate, dar nu primeau autorizatii sanitare pentru ca nu aveau intalatii sanitare corespunzatoare sau nu aveau instalatii de incalzire modernizate. "Pina acum nici un director din mediul rural nu ne-a transmis ca ar avea probleme cu reparatiile sau reabilitarile. La scolile pe care le-am vazut pina acum am observat ca si atunci cind cladirea ar urma sa intre in reabilitare, tot s-a dat cu o mina de var, de vopsea, s-a sters un praf, pentru ca nu se stie sigur daca intra in reabilitare de la 15 septembrie si daca nu intra trebuie sa fie pregatite pentru elevi", a explicat ing. Gabriela Bunda.
Reprezentantul ISJ a vazut scolile de la Bordei Verde, Tichilesti, Insuratei, Chiscani, Gropeni, Tufesti, Stancuta, Lanurile, Valea Cinepii. In majoritatea cazurilor lucrarile erau in grafic, asa cum au declarat directorii anterior. Ceva mai intirziata este curatenia la scoala din Tufesti. Desi lucrarile de reabilitare s-au terminat de ceva vreme, curatenia inca nu incepuse, conducerea scolii motivind aceasta stare cu faptul ca oricum praful se aseaza la loc pina la 15 septembrie si ca vor face totul mai aproape de inceperea anului scolar.
Inspectorul responsabil cu imaginea ISJ, prof. Maria Stefan, a mentionat faptul ca verificarea scolilor pentru inceputul de an nu va ramine doar in sarcina unei singure persoane. Dupa 1 septembrie toti inspectorii vor face controale tematice in toate scolile din judet pentru a constata daca raportarile directorilor coincid cu realitatea si daca s-a facut tot ce trebuie. "Oricum, nu cred ca este vreun director care sa riste sa spuna ca face un anumit lucru si sa nu faca pentru ca ar insemna obtinerea unui calificativ nedorit la evaluarea activitatii manageriale", a mai spus inspectoarea Maria Stefan.
In ultimii ani s-au facut multe investitii in scolile brailene, in valoare de milioane de euro. In ultima lista solicitata de minister cu scoli care au nevoie de investitii, Inspectoratul a trimis 54 de unitati, insa s-au primit aprobari doar pentru jumatate dintre ele. Celelalte scoli vor intra si ele in alte linii de finantare, a mai explicat inspectoarea Maria Stefan.
Categorie articol: 

Comentarii